Meer rendement uit je AdWords halen? Klik hier voor een GRATIS consult van onze expert!
GRATIS CONSULT

Page content

Adverteren op snapchat

Adverteren op snapchat

Snapchat

Snapchat is het meest opkomende middel om informatie te wisselen via social media en het wordt dus aantrekkelijk om te adverteren op snapchat. Het wordt echter nog niet zo veel gebruikt als de grote jongens Facebook en Instagram. Hoe werkt het? snapchatten is een manier om digitaal te communiceren via een foto of video. De foto’s of video’s kunnen éénmalig door de ontvanger na het openen 10 seconden bekeken worden. Je kan een video of foto ook als verhaal instellen en die blijft dan 24 uur lang te zien en de mensen kunnen die zo vaak openen als zij willen. De verzender kan zelf nog tekst of emoji’s over de foto of video plaatsen. Op dit moment wordt snapchat gebruikt door 200 miljoen mensen die gezamenlijk 400 miljoen Snapchats verzenden.

Gebruikers

De app hoort nog niet echt bij de grote namen echter is de populariteit van Snapchat is de laatste jaren sterk toegenomen. Het grootste deel van de gebruikers van snapchat zijn de jongeren. Het merendeel van de app gebruikers is tussen de 13 en de 25 jaar waarvan 70% vrouw is. Dit maakt het ideaal om snapchat te gebruiken om (jonge) consumenten te bereiken. In Nederland gebruikt ongeveer 1,5 miljoen snapchat.

Adverteren op snapchat

Adverteren op Snapchat is nu alleen nog beschikbaar in de Verenigde Staten. De verwachting is dat de mogelijkheid om te adverteren via de app zich later ook internationaal ontwikkeld. De gebruikers kunnen zelf melden of ze de advertenties willen zien. Na het bekijken verdwijnt de advertentie weer, net als  een snap. Anders verdwijnt de advertentie weer na 24 uur. De verwachtingen zijn dat de kosten voor adverteren op snapchat gebaseerd zullen worden op de aantal views de advertentie krijgt. Adverteren op Snapchat kan handig zijn voor onder andere: branding, gericht adverteren op bestaande klanten, vergroten van naamsbekendheid, communiceren van acties en productinstructies.