Wat je moet weten over AI-generated content op het gebied van social media marketing. 

Het is je vast niet voorbij gegaan dat er een opkomst is van verschillende AI-tools die content kunnen genereren. Niet alleen op het gebied van SEO is dit een belangrijke ontwikkeling in de markt, maar ook op social media gebied! Benieuwd wat deze ontwikkeling voor social media betekent? Lees dan snel verder.

Wat is AI generated content?

Simpelweg betekent AI-contentcreatie dat tools met kunstmatige intelligentie worden gebruikt om content te genereren, waaronder dus social teksten. Tegenwoordig gaat het verder dan alleen maar teksten schrijven. Er is een toename van apps die kunstwerken maken, AI-geïnspireerde filters op sociale mediaplatforms en fotobewerkingstools.

We zullen de komende jaren waarschijnlijk steeds meer zien van AI generated content. Toch is het belangrijk om in gedachte te houden dat AI niet origineel is. En wat zorgt voor succes binnen een bedrijf? Juist, originaliteit en authenticiteit!

Zullen AI-tools social media marketeers vervangen? 

Een kort antwoord: nee, zeker niet. Hoewel we een toename zien van merken en freelancers die AI-tools gebruiken om long-form artikelen, e-mail onderwerpregels of bijschriften voor sociale media te maken, blijft de meest effectieve tekst een menselijk element bevatten.

Bij het schrijven van sociale media teksten is het belangrijk dat de teksten zo geschreven zijn dat ze passen bij de tone of voice van jouw merk, iets wat een AI tool niet zomaar van jouw merk kan weten. Het is belangrijk om te onthouden dat een AI tool zonder menselijke toevoegingen niet ervoor kan zorgen dat de content on-brand is. 

Het gebruik van AI en vertrouwen in deze tools kan daarnaast leiden tot dezelfde kant-en-klare teksten die vol zitten met fouten en wellicht plagiaat. We raden het daarom ook af om deze tools te gebruiken wanneer je unieke content wilt hebben. Gebruik deze tools voor inspiratie en een manier om ideeën te genereren. 

Ook de AI is zich bewust van zijn beperkingen als het gaat om creativiteit en nuance:

Hulp bij social media marketing

Hulp nodig bij het schrijven van social media content om jouw doelgroep te bereiken? Dan ben je bij Blauwe Monsters aan het juiste adres. Stel je vragen aan onze social media specialisten. Ze helpen je graag met al jouw social media vraagstukken! Neem vrijblijvend contact met ons op, dan we vertellen we je graag hoe we jou kunnen helpen.