Google Assistant, live in Nederland!

26 juli 2018    -  
SEO
geschreven door:
Blauwe Monsters
Nuttige info? deel het met anderen

Het is zover, de Google assistant is live in Nederland (YES)!

Even wat informatie over de Google Assistant
Google assistant is de ‘nieuwe’ virtuele assistent die je als een soort verlengstuk van Google Now in je huis kunt implementeren. In eerdere filmpjes die Google naar buiten heeft gebracht over de Google Assistant, zagen we al dat deze bijvoorbeeld gesprekken met je kan voeren.

De Google assistant is in het levert gekomen om alledaagse situaties voor je op te lossen door één simpele vraag aan deze luisterende machine te vragen. Deze taken lopen uiteen van een agenda beheren tot het zetten van je wekker, of om te kijken wat het weer van vandaag of morgen wordt.
Gestuurd door kunstmatige intelligentie en Natural Language Processing heeft Google door de jaren heen middels flinke investeringen grote hoeveelheid kennis van gevoel voor context in gesprekken verzameld.

Zo heeft Google in een voorbeeld laten zien hoe de Google assistent een kappersafspraak maakt voor de eigenaar van de Assistant, zonder dat de persoon aan de andere kant van de lijn doorhad dat ze met een AI in gesprek was! De Google assistant werkt ook op meerdere devices. Dit betekent dat je onderweg, thuis of in je auto bijvoorbeeld gebruik kan maken van de Google assistant.

Just say ‘’ Hey Google’’ and make Google do it!

Gesprekken voeren met Google Assistant

Als we terugkijken naar het filmpje waarin de Google assistent een kappersafspraak maakt, is het zichtbaar dat de Google assistant begrijpt wat er wordt gezegd. Buiten het alleen begrijpen, is de assistent ook in staat antwoorden te geven op de gesprekken.

Hoe handig is dat; je hoeft niks meer zelf te doen.

Voor de Nederlandse markt is de assistent dus al live. De android gebruikers staan nog wel 1-0 voor op de Apple gebruikers. De Google assistant is namelijk voor alle android toestellen al in het Nederlands te gebruiken. Apple moet hiervoor eerst nog de voorwaarden accepteren. Dit zal ongetwijfeld niet lang duren!

Toegankelijkheid + beschikbaarheid

De Google assistant is sinds vandaag actief via meer dan 500 miljoen apparaten. De assistent werkt samen met 5.000 slimme apparaten, is met meer dan 40 automerken te gebruiken, en aan het einde van het jaar zullen ook Google’s eigen slimme speakers, Google Home, verkrijgbaar zijn in de Nederlandse winkels.

Nuttige info? deel het met anderen

Op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen?

Wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief ontvangt u als eerste het meeste recente nieuws uit de online marketing. Tevens krijgt u van ons een gratis E-book cadeau!

+ Gratis E-book! ebook

Gerelateerde nieuwsberichten in SEO

4 feb 2019 - in
SEO

Hoe schrijf je kwalitatieve SEO content?

Goede content vormt de basis voor elke online marketing strategie. Dat geldt voor zowel SEO als voor Ads. Wanneer er geen content aanwezig is op een website, dan kunnen de zoekmachines ook niet in kaart brengen voor welke onderwerpen de betreffend...

7 jan 2019 - in
SEO

Welke SEO tools kan je het beste gebruiken? En waarvoor precies?

Er zijn ontzettend veel SEO tools die je kan gebruiken. Aangezien het algoritme van Google soms niet bij te houden is voor ons als mens, maken tools het een stuk makkelijker en efficiënter voor ons.

Hieronder vind je een aantal SEO tools d...

12 nov 2018 - in
SEO

Voice search goed implementeren in je SEO-strategie (tip 46)

Het inmiddels bekende begrip ‘voice search’ heb je waarschijnlijk al een aantal keer gehoord, maar weet je ook waarom dit zo vaak genoemd wordt?

In een hoog tempo komen de ‘assistenten’ gestuurd op spraak ter wereld. Zo kennen de me...

Heb je vragen?

+31 20 893 26 56
info@blauwemonsters.nl