Blauwe Monsters
20 november 2014 in
Google

Google gaat tonen of website mobiel vriendelijk is

Google gaat in de mobiele versie van de browser aangegeven of een website mobiel vriendelijk is of niet. Als een website goedgekeurd is krijgt het een label ‘mobile-friendly’. Dit heeft Google bekend gemaakt op een blog voor website beheerders.

Google geeft aan dat deze functie wordt toegevoegd omdat het frustrerend is voor mobiele gebruikers als een website slecht leesbaar is op het apparaat.

‘Mobile-Friendly’ of niet

Websites krijgen het ‘mobile-friendly’ label als ze geen gebruik maken van software die niet wordt ondersteund door de meeste apparaten, bijvoorbeeld Flash. Verder moet de tekst leesbaar zijn zonder te zoomen en moet er genoeg ruimte zitten tussen knoppen en links zodat er niet per ongeluk op een verkeerde knop geklikt wordt.

Binnenkort zal de functie wereldwijd verschijnen op de mobiele browser van Google.

google example mobile friendly

Maak je site ‘Mobile-Friendly’

Ben jij benieuwd of jouw site ‘mobile-friendly’ is? Hier kan je een test doen. Met Google Webmaster Tools is het verder ook mogelijk om te onderzoeken waar er eventueel fouten zitten die de site minder mobiel vriendelijk maken.

Op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen?

Wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief ontvangt u als eerste het meeste recente nieuws uit de online marketing. Tevens krijgt u van ons een gratis E-book cadeau!

+ Gratis E-book! ebook

Gerelateerde nieuwsberichten in Google

3 okt 2019 - in
Google

Google brengt belangrijke core update uit

Google is op dagelijkse basis bezig met het doorvoeren van veranderingen in het Google algoritme. Eerder schreven wij bijvoorbeeld al een blog over de update van Google Search Console. De meeste veranderingen om de zoekmachine te verbeteren en opt...

8 mrt 2018 - in
Google

Tip 41: Laat het mes aan twee kanten snijden door je website snelheid te verbeteren

Met de opkomst van mobiel is je websitesnelheid een belangrijkere factor geworden. Om twee redenen. Je gebruikers hebben meer haast gekregen. 4 seconden wachten op een ladende website vinden velen veel te lang en haken daarop af. Gevolg minder con...

2 feb 2018 - in
Overige internet marketing informatie

Tip 37: Ontdek de Bèta versie van Google search console

Op onderstaand plaatje zie je wat je ziet als de Bèta versie voor jou beschikbaar is gekomen. Dat is namelijk nog niet voor iedereen zo, maar inmiddels voor een heel groot deel wel. In deze nieuwe Search Console zitten een hele hoop nieuwe nuttig...