Blauwe Monsters
21 april 2015 in
Google

Google ranked responsive websites beter

Google gaat vanaf maandag zijn zoekterm veranderen voor de websites die niet mobiel-geoptimaliseerd (responsive) zijn.  Hiervan is de site van de Europese commissie slechts een van de vele bekende bestemmingen die lager wordt gewaardeerd in de zoekresultaten.

Mobiel vriendelijk

De Update die de zoekmachine doorvoert vandaag heeft mogelijk nog een grotere inpact dan voorgangers met cryptische namen zoals Panda en Penguin.
Mobilegeddon noemen sommige zoekmachinemarketeers het. Sites die niet goed te lezen zijn op smart phones en tablets lopen het risico hun hogere positie in de zoekresultaten te verliezen.

Mobile friendly is een ranking factor geworden. Sites die goed zijn te gebruiken en lezen op mobiele dragers krijgen een plusje van Google. Dit is allemaal om de zoekresultaten relevant te houden voor het publiek, wat steeds vaker op hun mobiel zoekt.

Er is een online test die bijvoorbeeld laat zien dat de SEO-specialisten van de Europese commissie rap aan de bak moeten gaan om de site bij te schaven zodat deze voldoet aan de huidige technische eisen van lees en bruikbaarheid.

Afgelopen jaar

Sinds eind vorig jaar hechte Google duidelijk meer waarde aan de responsive websites. Daardoor vond Google het steeds belangrijker dat deze goed leesbaar waren en er mooi uitzagen op mobiele apparaten en tabletten.
Eind februari maakte het bedrijf bekend dat het daartoe zijn zoekterm vandaag zou aanpassen.
En nu zullen sommige sites zich moeten haasten om voor maandag hun site helemaal mobiel vriendelijk te maken, anders zullen zij daar snel de consequenties van inzien.

Op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen?

Wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief ontvangt u als eerste het meeste recente nieuws uit de online marketing. Tevens krijgt u van ons een gratis E-book cadeau!

+ Gratis E-book! ebook

Gerelateerde nieuwsberichten in Google

3 okt 2019 - in
Google

Google brengt belangrijke core update uit

Google is op dagelijkse basis bezig met het doorvoeren van veranderingen in het Google algoritme. Eerder schreven wij bijvoorbeeld al een blog over de update van Google Search Console. De meeste veranderingen om de zoekmachine te verbeteren en opt...

8 mrt 2018 - in
Google

Tip 41: Laat het mes aan twee kanten snijden door je website snelheid te verbeteren

Met de opkomst van mobiel is je websitesnelheid een belangrijkere factor geworden. Om twee redenen. Je gebruikers hebben meer haast gekregen. 4 seconden wachten op een ladende website vinden velen veel te lang en haken daarop af. Gevolg minder con...

2 feb 2018 - in
Overige internet marketing informatie

Tip 37: Ontdek de Bèta versie van Google search console

Op onderstaand plaatje zie je wat je ziet als de Bèta versie voor jou beschikbaar is gekomen. Dat is namelijk nog niet voor iedereen zo, maar inmiddels voor een heel groot deel wel. In deze nieuwe Search Console zitten een hele hoop nieuwe nuttig...