Blauwe Monsters
20 juni 2014 in
e-Commerce

Google verandert ranking voor mobiele webwinkels

Google heeft besloten dat mobiele webwinkels en websites van retailers die niet zijn geoptimaliseerd aan de wensen van de Google zullen een lagere ranking krijgen. Google laat hiermee zien dat ze bezig zijn met een nieuwe strategie. De nieuwe strategie van Google is bedoeld om alle webshops passend te maken voor het zoeken op de smartphone. Hieronder gaan wij hier op in.

Google begon met het geven van aanbevelingen hoe retailers hun mobiele webshop hoger in de zoekresultaten op de smartphone konden krijgen. Google heeft nu besloten om een consequentere aanpak te starten door alle mobiele webshops die niet aan de mobiele aanbevelingen van Google voldoen een lagere geven in Google.

Google zal de komende tijd verschillende tips geven aan webshops die niet optimaal werken als mobiele site.

Het probleem bij veel mobiele webshops is dat wanneer je in de Google zoekresultaten een link aanklikt die een dieper liggende pagina heeft, de consument direct wordt doorgelinkt naar de mobiele versie van de homepage van de webshop. De productpagina wordt bij veel webshops dus niet in de mobiele versie getoond. Dit moet volgens Google wel. Deze fout gaat ervoor zorgen dat webshops lager gerankt wordt.

Google geeft aan dat het probleem makkelijk opgelost kan worden met een responsive webshop. Door deze te maken past het alle pagina’s automatisch aan de smartphone.

De komende tijd houdt Blauwe Monsters u goed op de hoogte van de ontwikkelingen. Voor vragen kunt u altijd terecht bij ons.