Blauwe Monsters
17 april 2015 in
Conversie optimalisatie

Hotjar voor gebruikersfeedback en gedragsanalyse

Deze twee tools zijn erg belangrijk voor conversie-optimalisatie, voor informatie over de ervaring van gebruikers op de website. Het is erg goed voor een bedrijf om een goede feedback te krijgen, zodat ze zich zo goed mogelijk kunnen optimaliseren en zich kunnen ontwikkelen voor beter resultaat.  Maar het is meestal erg lastig om een goed beeld te krijgen wat de gebruikers precies doen en waar de gebruikers zich vooral klikken tijdens een bezoek op de website.

Hotjar

Hotjar wordt gebruikt voor gebruikersfeedback en gedragsanalyse. Deze tool is sinds 1 April 2015 op de markt. De tool is erg recent met uitgebreide en kwalitatieve mogelijkheden. Daarmee is deze methode een goede bron voor informatie over gebruikersfeedback en gedragsanalyse. Ook de aanschaffing van Hotjar maakt het erg interessant. Daarmee kan Hotjar zich concurreren aan de koplopers zoals Usabilla en W&I.

Hotjar heeft een aantal mogelijkheden die van toepassing zijn bij het gebruik:

1)      Visitor Playbacks

2)      Heatmaps

3)      Conversion Funnels

4)      Form Abandonment

5)      Feedback Polls

6)      Surveys

7)      Recruit User Testing

 

Hotjar wil een omgeving beheren waar je websites en gebruikers kunt instellen. Bedrijven kunnen nieuwe klanten aanmaken binnen hun eigen account. Bij elk account kunnen gebruikers ingesteld worden met verschillende rechten.

Met deze toepassingen, heatmaps, kan je achterhalen wat gebruikers willen door te kijken naar waar ze klikken en tikken en waar ze scrollen, de actie van een bezoeker en het gedrag van de bezoeker.

hotjar

Op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen?

Wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief ontvangt u als eerste het meeste recente nieuws uit de online marketing. Tevens krijgt u van ons een gratis E-book cadeau!

+ Gratis E-book! ebook

Gerelateerde nieuwsberichten in Conversie optimalisatie

17 okt 2019 - in
Conversie optimalisatie

Google Conversions: de top 5 mobile UX take aways uit Dublin

Het is alweer een maand geleden: het Google Conversions event in Dublin. Dit jaar was de 10e versie van het evenement en Google pakte groot uit. Twee dagen lang werden conversie specialisten vanuit heel Europa volgestopt met informatie, inzichten ...

7 jun 2019 - in
Conversie optimalisatie

Het belang van Case studies in de B2B marketing

Veel van de content die we produceren voor websites is gericht op het genereren van organisch verkeer en heeft een informatief karakter. Niks mis mee: een prima manier om te laten zien dat je expert bent in je vakgebied, en daarnaast genereert het...

21 jan 2019 - in
Conversie optimalisatie

5 simpele conversie boosters voor 2019 (Die je zelf kunt doen!)

Website verkeer is een stuk minder waard als bezoekers niet converteren.

Al die tijd die je steekt in het verkrijgen van organisch verkeer, social- en displaycampagnes en tekst advertenties… Een bodemloze put; indien je geen – o...