Blauwe Monsters
17 april 2014 in
Google Ads

Internetgebruikers klikken steeds meer op Google advertenties

Advertenties in Google zijn bij veel gebruikers van Google niet de meest geliefde zoekresultaten. Vaak worden ze als te commercieel beschouwd. Internetgebruikers zeggen daarom vaak dat ze hier weinig op klikken. Toch zit het klikgedrag van google advertenties stevig in de lift. Google Adwords (betaalde zoekresultaten) vormt vandaag een onmisbaar onderdeel van een online strategie om gevonden te worden en leads te genereren.

Eerste kwartaalcijfers Google bekend

Internetgigant Google heeft deze week haar eerste kwartaalcijfers voor 2014 bekend gemaakt. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers meldt Google dat internetgebruikers steeds vaker op advertenties klikken.

In totaal groeide het aantal keer dat mensen op een Google-advertentie klikken met ruim 26% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2013. Hier tegenover staat een daling van 9% van het aantal adverteerders die betalen per klik. De daling komt grotendeels door de opmars van de smartphone. De advertenties op mobiele apparaten levert namelijk minder op dan advertenties in de desktop-browser. Google weet hierdoor minder te profiteren dan concurrenten als Facebook en Yahoo. Hierdoor heeft Google te maken met tegenvallende advertentie-inkomsten.

Inkomsten Google

In het eerste kwartaal van 2014 komt Google uit op een positief resultaat van 15,42 miljard dollar. Dit is een stijging van 19% ten opzichte van het eerste kwartaal een jaar eerder. In totaal komt de Google-website en bijbehorende diensten uit op 10,47 miljard doller.

Analisten reageren ligt teleurgesteld op kwartaalcijfers van Google. Ze zijn van mening dat Google niet snel genoeg reageert op de ontwikkelingen in de steeds meer door mobiel gedomineerde markt.

Desondanks is Google zeer te spreken over de omzet van het eerste kwartaal van 2014. Larry Page, co-oprichter van Google, is van mening dat Google een geweldig kwartaal heeft gehad. Dit komt mede door de verschillende productverbeteringen op de mobiel en de voortgang van de opkomende bedrijven van Google.