Categorie: Marketplaces

BlogMarketplaces

Nieuwsbrief Marketplaces januari ‘23

Het verkopen via marketplaces heeft zich in het afgelopen jaar flink ontwikkeld. Sinds de corona-pandemie is het online verkopen onmisbaar in je online strategie, en het verkopen via marketplaces is daar een groot onderdeel van. Ik neem je graag mee in de ontwikkelingen van de afgelopen periode binnen Marketplaces!

Lees meer

BlogMarketplaces

3 tips voor het optimaliseren van product listings binnen marketplaces

Het optimaliseren van de product listings binnen verschillende marketplaces is een belangrijk onderdeel en dient maandelijks gedaan te worden, om zo het maximale te kunnen bereiken. Het optimaliseren helpt met het genereren van bezoekers naar de producten, wat betekent dat meer (potentiële) bezoekers over kunnen gaan tot een transactie. Het optimaliseren en onderhouden is dus een belangrijk onderdeel, maar hoe optimaliseer je de product listings? Met deze 3 tips kun je gemakkelijk en efficiënt aan de slag met het optimaliseren.

Lees meer

BlogMarketplaces

E-mail automation voor meer reviews op marketplaces

Reviews behalen voor je producten op een marketplace is ontzettend belangrijk, maar vaak ook ontzettend lastig. Klanten geven namelijk niet snel een review. Vaak zie je dat dit alleen gebeurt wanneer consumenten niet tevreden zijn, blij verrast zijn of wanneer er specifiek naar gevraagd wordt. Door te verkopen op platformen zoals Bol.com of Amazon, kom je er achter dat het behalen van reviews niet vanzelf gaat.

Lees meer

BlogMarketplaces

De opkomst van Amazon in Nederland

Amazon is al een tijdje actief in Nederland en steeds meer consumenten weten hun weg te vinden naar het platform. Sinds 10 maart 2020 is de Nederlandse website van Amazon gelanceerd. Veel experts speculeerde dat dit grote impact zou hebben op het Nederlandse e-commerce landschap. Nu bijna een jaar verder kijken we terug naar de ontwikkelingen van het platform en hoe Amazon Nederland er voor staat.

Lees meer

BlogMarketplaces

De grens over met VidaXL

Marketplaces worden steeds dominanter op nationaal en internationaal gebied. Consumenten vinden steeds vaker hun weg naar de verschillende marketplaces en dit aantal zal in de toekomst alleen maar toenemen. Het is daarom als ondernemer goed om na te denken over hoe jij marketplaces kan toepassen in jouw marketingstrategie. Marketplaces bieden inmiddels niet alleen een extra verkoopkanaal in Nederland maar openen tevens de weg naar meer sales in het buitenland.

Lees meer

Marketplaces Marktplaats adverteren Blauwe Monsters
BlogMarketplaces

Zakelijk verkopen op Marktplaats

Marktplaats staat al jaar en dag bekend bij de Nederlandse consument. Waar je voorheen alleen voor tweedehands artikelen naar Marktplaats surfte, starten consumenten steeds vaker hun klantreis voor nieuwe artikelen op dit platform. Met ruim 8,2 miljoen unieke maandelijkse bezoekers en 2,1 miljoen bezoekers per dag, is Marktplaats inmiddels een sterk platform geworden met enorm veel potentie om jouw artikel onder de aandacht te brengen van de consument.

Lees meer

Facebook Instagram social media marketplaces Blauwe Monsters Blog
BlogMarketplaces

Wordt Facebook en Instagram de nieuwe Marketplaces?

Op 19 mei 2020 deed Facebook een aankondiging over een nieuwe update op de platformen Facebook, Instagram en Whatsapp. Door de ontwikkelingen van het COVID-19 virus, ofwel het coronavirus, hebben veel small business owners het lastig deze tijd. Sommigen waren online nog niet actief of hebben inmiddels niet meer het budget om online op te vallen. Voor die mensen wil Facebook graag een hand toereiken om hen te helpen de business online te krijgen.

Lees meer