Categorie: Nieuws

BlogNieuws

Het belang van App Store Optimization

Doordat het ontwikkelen van een app redelijk eenvoudig kan zijn, zijn er steeds meer apps te downloaden voor gebruikers. Een gevolg hiervan is dat het als app-eigenaar steeds lastiger wordt om jouw app vindbaar te laten zijn. Dit kan leiden tot minder downloads en uiteindelijk minder conversie. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je zoekmachine optimalisatie ook bij apps toepast. SEO voor apps noemen we ‘App Store Optimalisatie’, oftewel ASO.

Lees meer

BlogNieuws

Succesvol van start met (e-mail)marketing automation

Vaak zonder dat wij het doorhebben, besteden wij enorm veel tijd aan zaken zoals het (handmatig) verwerken van contacten en opvolgen van leads. Dat kan gelukkig veel makkelijker en efficiënter. Met (e-mail)marketing automation kun je al snel grote stappen zetten en bespaar je direct kostbare manuren en daarmee geld. Hoe pak je dit nu goed aan en waar begin je?

Lees meer

Nieuws

Google brengt belangrijke core update uit

Google is op dagelijkse basis bezig met het doorvoeren van veranderingen in het Google algoritme. Eerder schreven wij bijvoorbeeld al een blog over de update van Google Search Console. De meeste veranderingen om de zoekmachine te verbeteren en optimaliseren zijn niet direct merkbaar. Google staat erom bekend om een aantal keer per jaar een grote update uit te brengen. Deze grote updates hebben vaak een grote impact op het algoritme van de zoekmachine.

Lees meer

Nieuws

Blauwe Monsters geselecteerd voor Google Elevator 2019

Jaarlijks organiseert Google een speciaal, exclusief programma onder de naam Elevator voor Google Premier Partners en CEO’s. Om deel te kunnen nemen hieraan, moet je door Google geselecteerd zijn. Hierdoor is het met andere woorden niet voor ieder online marketingbureau mogelijk om mee te doen aan dit evenement. Google kiest elk jaar namelijk de organisaties met de meeste potentie. Dit jaar heeft Google onder andere voor ons bedrijf gekozen. Hierdoor is Blauwe Monsters één van de 15 trotse online marketingbureaus uit de Benelux voor Google Elevator 2019!

Lees meer

Nieuws

Tip 13; Aan de slag met Google tag manager

In het bouwen van websites is er een trend waarneembaar van steeds gebruikersvriendelijkere manier van bouwen en onderhouden. WordPress is hier een mooi voorbeeld van. Kunt u met een computer overweg dan bent u in principe ook in staat om een website op Word press te bouwen. Gaat u een paar stappen verder dan is er vaak een techneut nodig om allerlei codes op uw website te plaatsen. Dat kunnen codes voor analytics zijn om Social media knoppen te plaatsen.

Lees meer

Nieuws

Google zoekopdrachten via mobiele apparaten in de meerderheid

Tegenwoordig heeft eigenlijk bijna iedereen wel een smartphone. Die wordt dan ook voor alles en nog wat gebruikt, en zo ook voor Google. Vaak als je dan even iets snel op wilt zoeken, doe je dit via je mobiele telefoon. Het is dan ook niet zo gek dat er tegenwoordig wereldwijd meer zoekopdrachten via Google gedaan worden via de mobiele apparaten dan via de desktop.

Lees meer