Categorie: Nieuws

BlogNieuws

Blauwe Monsters sluit zich aan bij digitale bureaugroep 4NG 

Utrecht, 28 augustus 2023 – Digitale bureaugroep 4NG, onderdeel van Conclusion, verwelkomt allround online marketingbureau Blauwe Monsters. Het marketingbureau biedt dienstverlening binnen alle gebieden van online marketing, waaronder SEO, SEA, CRO, content en marketplaces. Blauwe Monsters versterkt hiermee de performance marketing-tak van 4NG, dat organisaties ondersteunt op elk gebied van de digitale klantreis en gebruikerservaring. De aansluiting van Blauwe Monsters bij 4NG sluit perfect aan bij de ambities van beide bedrijven. De digitale bureaugroep zet hiermee een mooie stap in de doelstelling om klanten volledig end-to-end te bedienen. Blauwe Monsters profiteert op zijn beurt van een breder palet aan dienstverlening en expertise voor hun klanten. Ook biedt de toetreding tot 4NG nieuwe ontwikkelperspectieven voor medewerkers. Groei zet door4NG is de afgelopen jaren in rap tempo uitgebreid. Met de toevoeging van Blauwe Monsters aan het portfolio telt 4NG inmiddels elf labels me

Lees meer

BlogNieuws

Google page experience voor desktop compleet uitgerold

Op 22 februari maakte Google bekend dat het was begonnen aan het uitrollen van de Page Experience Update voor desktop. 9 dagen later liet Google opnieuw van zich horen en maakte het bekend dat de update compleet uitgerold was. Nu horen we jullie denken: de Page Experience Update is toch al ergens vorig jaar uitgerold? Daar heb je inderdaad deels gelijk in.

Lees meer

diensten
BlogNieuws

LinkedIn the do’s and don’ts

Onlangs hebben we je meegenomen in onze blog over: “Effectief relaties bouwen op LinkedIn”. Vandaag vertellen we graag wat te doen en wat vooral te laten bij het relaties bouwen op LinkedIn. Het voornaamste doel is natuurlijk een kop (digitale) koffie, of als je net als mevrouw Kaag niet van koffie houdt mag je natuurlijk ook wat anders drinken. Do’s: Deel relevante content  Linkedin is binnen de zakelijke wereld ‘het’ social media platform. Voor de organisatie draait het vooral om meer naamsbekendheid te genereren via het platform. Voor jou als persoon is het de uitgelezen plek om jezelf te profileren als kennisleider. Hierbij is relevante content de weg naar succes. Hiervoor moet de content zijn afgestemd op jouw doelgroep, een hoog likable gehalte hebben of een relevante insight binnen de markt bieden. Zo laat jij zien dat je kennis van zaken hebt en de ‘guy to go to’ bent voor vragen over dit specifieke onderwerp. Goede content is authentiek, sluit aan bij je do

Lees meer

BlogNieuws

De impact van een website migratie op Google Analytics

Bij een migratie van een website wordt vaak de prioriteit gelegd op het behoud van de SEO-posities. Dit is natuurlijk een van de belangrijkste punten waar je op moet letten bij een migratie. Maar cruciaal is natuurlijk het meten van de effecten van de migratie in onder andere Google Analytics. Wij zien nog regelmatig dat er bij een migratie geen rekening gehouden wordt met de migratie van analytics, terwijl dit wel heel belangrijk is. Je wil immers dat de data in analytics kloppen, omdat deze als basis dienen voor de analyse en optimalisaties van de nieuwe website. In dit blog behandelen we een aantal punten waarop je moeten letten bij de migratie van Google Analytics.

Lees meer

zoekwoorden onderzoek
BlogNieuws

Zorg voor een goede voorbereiding bij je website migratie

Het afgelopen jaar zijn er wereldwijd heel veel website migraties uitgevoerd. Dit heeft onder andere te maken gehad met de stoppende support voor Magento 1. Het stoppen van de support voor magento 1 is op 1 juni 2020 ingegaan. Dit betekent dat elke webshop die hierop draaide moest migreren. De meest voorkomende migratie hierin is de migratie van magento 1 naar magento 2 geweest. In dit blog geven we een aantal handvatten die helpen bij de beste voorbereiding van jouw migratie!

Lees meer

BlogNieuws

Wat kan er fout gaan bij een website migratie?

Wanneer je erover nadenkt om jouw website te migreren ga je vaak eerst even Googlen om te zien hoe het in zijn werk gaat. Vervolgens lees je al gauw over de resultaten van foutieve migraties. Zo kan je door een minder goed uitgevoerde migratie organische posities verliezen. Dit leidt tot verlies van een grote hoeveelheid verkeer en dus ook omzet. Maar wat kan er dan precies fout gaan bij een migratie? En hoe kun je dit voorkomen? In dit blog bespreek ik de meest voorkomende fouten bij website migraties.

Lees meer

BlogNieuws

Voorbeelden van een succesvolle website migratie

Er zijn meerdere redenen denkbaar waarom je een website migratie zou willen uitvoeren. Denk hierbij aan het verhuizen naar een nieuwe domeinnaam, het wijzigen van CMS-systeem of het uitbreiden of juist afstoten van verschillende subdomeinen. Ook het optimaliseren van een website URL-structuur voor het vergroten van de organische vindbaarheid valt in feite onder de term website migratie.

Lees meer

BlogNieuws

Het belang van App Store Optimization

Doordat het ontwikkelen van een app redelijk eenvoudig kan zijn, zijn er steeds meer apps te downloaden voor gebruikers. Een gevolg hiervan is dat het als app-eigenaar steeds lastiger wordt om jouw app vindbaar te laten zijn. Dit kan leiden tot minder downloads en uiteindelijk minder conversie. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je zoekmachine optimalisatie ook bij apps toepast. SEO voor apps noemen we ‘App Store Optimalisatie’, oftewel ASO.

Lees meer

Nieuws

Google brengt belangrijke core update uit

Google is op dagelijkse basis bezig met het doorvoeren van veranderingen in het Google algoritme. Eerder schreven wij bijvoorbeeld al een blog over de update van Google Search Console. De meeste veranderingen om de zoekmachine te verbeteren en optimaliseren zijn niet direct merkbaar. Google staat erom bekend om een aantal keer per jaar een grote update uit te brengen. Deze grote updates hebben vaak een grote impact op het algoritme van de zoekmachine.

Lees meer

Nieuws

Blauwe Monsters geselecteerd voor Google Elevator 2019

Jaarlijks organiseert Google een speciaal, exclusief programma onder de naam Elevator voor Google Premier Partners en CEO’s. Om deel te kunnen nemen hieraan, moet je door Google geselecteerd zijn. Hierdoor is het met andere woorden niet voor ieder online marketingbureau mogelijk om mee te doen aan dit evenement. Google kiest elk jaar namelijk de organisaties met de meeste potentie. Dit jaar heeft Google onder andere voor ons bedrijf gekozen. Hierdoor is Blauwe Monsters één van de 15 trotse online marketingbureaus uit de Benelux voor Google Elevator 2019!

Lees meer

Nieuws

Tip 13; Aan de slag met Google tag manager

In het bouwen van websites is er een trend waarneembaar van steeds gebruikersvriendelijkere manier van bouwen en onderhouden. WordPress is hier een mooi voorbeeld van. Kunt u met een computer overweg dan bent u in principe ook in staat om een website op Word press te bouwen. Gaat u een paar stappen verder dan is er vaak een techneut nodig om allerlei codes op uw website te plaatsen. Dat kunnen codes voor analytics zijn om Social media knoppen te plaatsen.

Lees meer

Nieuws

Google zoekopdrachten via mobiele apparaten in de meerderheid

Tegenwoordig heeft eigenlijk bijna iedereen wel een smartphone. Die wordt dan ook voor alles en nog wat gebruikt, en zo ook voor Google. Vaak als je dan even iets snel op wilt zoeken, doe je dit via je mobiele telefoon. Het is dan ook niet zo gek dat er tegenwoordig wereldwijd meer zoekopdrachten via Google gedaan worden via de mobiele apparaten dan via de desktop.

Lees meer