Blauwe Monsters
1 mei 2014 in
e-Commerce

Online betalen? Handtekening graag

Sign2Pay, een startup onderneming uit Antwerpen wilt het mogelijk maken om online te betalen met alleen een handtekening. Volgens Sign2Pay heeft een handtekening bepaalde kenmerken die uniek zijn en zeer lastig te kopiëren zijn.

Vorige week was het bedrijf samen met tientallen, ook door The Next Web uitgekozen startups te vinden op The Next Web in Amsterdam. Volgens de oprichter Nicolas Mertens is betaling met een handtekening een goed alternatief voor de huidige betaalmethoden die nog erg uitvoerig zijn. “Betalen met een bankcalculator werkt spontane aankopen tegen. Wij vinden dat het plaatsen van een handtekening voldoende moet zijn, dat is met ons systeem mogelijk. Slechts een tekenen op het scherm van je smartphone of tablet.”

Nu is Mertens bezig om webwinkels te strikken die Sign2Pay als betaalmogelijkheid kunnen aanbieden. Om dit te realiseren moet de koper zijn handtekening eenmalig invoeren en deze verbinden aan de huidige bankkaart.

De ingevoerde handtekening wordt onderzocht en digitaal geregistreerd, alsmede de bewegingskenmerken. “Een handtekening valt te frauderen, mits je daarvoor flink je best doet, maar de manier waarop je hem plaatst is niet te kopiëren. Kopers kunnen zich op deze wijze zo goed als foutloos identificeren.” Sign2Pay heeft een dusdanig vertrouwen in het systeem, dat zij garant staan voor de transacties. Betrouwbaarheid naar de klanten staat bij het bedrijf ook hoog in het vaandel. Winkels die niet leveren of slecht presteren worden uit het klantenbestand geschrapt.

De oprichter Nicolas Mertens heeft een verleden in de media. Hij is werkzaam geweest voor Vlan.be, The Next Web en Icepay. Hij is ook medeoprichter van Idealabs. Sign2Pay is zijn nieuwste project. Op het moment wil Mertens slagen op de Europese markt.