Blauwe Monsters
21 november 2014 in
e-Commerce

Politie sluit meer ‘foute’ webwinkels

De hoeveelheid webwinkels dat wegens oplichtingspraktijken wordt gesloten loopt hard op.

Dat zegt een woordvoerder van het LMI (Landelijk meldpunt internetoplichting) tegen NU.nl.(Bron Nu.nl)

Minister van Justitie, Opstelten schreef afgelopen week in een brief naar de 2de kamer dat er in het jaar 2014 ruim 125 webwinkels zijn gesloten nadat het LMI klachten ontving van gedupeerde/ex-gedupeerde klanten. Het LMI laat NU.nl weten dat de hoeveelheid gesloten webwinkels is opgelopen tot 160. Ten opzichte van het jaar 2013 waren dit er maar 77.

Oplichting in de elektronica webwinkels

De woordvoerder deelt mee dat de hoeveelheid valse webshops toeneemt. Er wordt door oplichters ingespeeld op producten die weinig verkrijgbaar zijn of die kortgeleden op de mark verschenen zijn. Dan hebben wij het vaak over elektronica webwinkels. Producten die net iets goedkoper worden aangeboden dan in echte webwinkels. Klanten worden dan vaak gevraagd of zij het geld willen overmaken. Het betaal systeem wordt af en toe ook misbruikt, dit komt echter minder vaak voor.

Minster Opstelten heeft in zijn brief naar de tweede kamer benadrukt dat er hard opgetreden moet worden tegen de malafide webshops. Hij wees op een samenwerking tussen de politie en de Nederlandse banken, dit is sinds kort aangekondigd door Opstelten zelf.

 

Als er bij de politie berichten binnenkomen over Fraude stuurt het LMI een bericht naar de desbetreffende bank. Zij kunnen er uiteindelijk voor kiezen of zij de rekening gaan blokkeren.

Op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen?

Wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief ontvangt u als eerste het meeste recente nieuws uit de online marketing. Tevens krijgt u van ons een gratis E-book cadeau!

+ Gratis E-book! ebook

Gerelateerde nieuwsberichten in e-Commerce

16 apr 2020 - in
Nieuws

E-mailmarketing: tips en tricks op basis van De Nationale E-mail Benchmark 2020!

De Nationale E-mail Benchmark is weer uitgebracht! Jaarlijks stelt branchevereniging DDMA deze benchmark op samen met partners zoals Spotler, Hellodialog en Mailcampaigns. In het benchmarkrapport van 2020 kun je middels een interactief dashboard i...

6 sep 2019 - in
Web analytics

B2B Marketing: Wat is enhanced e-commerce?

Enhanced e-commerce ook wel bekend als geoptimaliseerde e-commerce is een Google Analytics plug-in die jou de mogelijkheid biedt meer en waardevolle inzichten te verkrijgen in het winkelgedrag van je bezoekers op categorie- en productniveau. Concr...

2 mrt 2018 - in
e-Commerce

Tip 40: Genereer meer leads in de B2B met een live chat functie

Het is al een lang bestaand fenomeen; Chatten. De eerste chatfuncties ontstonden namelijk al in 1973. Toch zien we dat de chatfunctie nu langzaamaan echt sterk z’n intrede begint te doen in de eCommerce. Logisch het blijkt een fantastisch mi...