Categorie: SEA

BlogGoogle AdsSEA

5 handige tips voor je Black Friday advertising-strategie

Black Friday is voor vele webshops het moment suprême om de jaaromzet een flinke boost te geven. Bij Blauwe Monsters hebben we de afgelopen tien jaar menig webwinkelier geholpen met het bepalen en uitvoeren van de digitale strategie rondom Black Friday en andere piekseizoenen. In deze post geven we een kijkje in de keuken en delen we een handige checklist. Zo zorg jij dat jouw Black Friday advertising-strategie tot in de puntjes is uitgestippeld! 1. Black Friday is geen dag, maar een week! Black Friday 2022 valt op 25 november en het grappige is dat jouw doelgroep alleen op die datum aan zijn aankopen denkt. Consumenten beginnen steeds vroeger een wensenlijstje te maken. Dit blijft ook bij veel ondernemers niet onopgemerkt. Veel webshops  starten steeds vroeger met de Black Friday-gekte om goed zichtbaar te zijn bij hun doelgroep. Zo verandert voor sommige ondernemers de novembermaand in een Black Friday-maand. Met de verhoogde koopintentie van consumenten is deze vroege start e

Lees meer

Automatische regels Google Ads Optmyzr Blauwe Monsters Blog
BlogSEA

Automatisering in Google Ads campagnes.

Je kent ‘t wel, die standaard werkzaamheden binnen je Google Ads campagnes die je het liefst gewoon zou automatiseren. Misschien heb je dat zelfs al eens gedaan en/of geprobeerd via de Google Ads’ regel-maker. Nu dacht jij misschien precies wat ik dacht. Dit moet makkelijker en geautomatiseerd kunnen. Ja, ook wij denken soms: niet alles is “beter” bij Google. Er zijn verschillende tools die wij bij Blauwe Monsters toepassen om onder andere dit proces van Ads te versnellen. Zo is Optmyzr één van deze tools die wij gebruiken voor de optimalisatie van Google Ads campagnes.

Lees meer

BlogSEA

Adverteren op je eigen merknaam: wel of niet doen?

Als merk (ofwel brand) wil je graag gevonden worden in de zoekmachine. Dit kan zowel organisch, betaald of via andere platformen, zoals sociale media. Als je een aantal jaren bezig bent met je Brand Identity neerzetten, dan ontstaat er bekendheid en herkenning. Na verloop van tijd gaan consumenten zelf op zoek naar jouw merk en zoeken ze je op in de zoekmachine. Organisch groeit op deze manier het verkeer naar jouw website. Maar waarom zou je dan op je eigen merknaam adverteren? In deze blog lees je alle voor- en nadelen van het adverteren op je eigen merknaam.

Lees meer

SEA

Google Ads: alles over de nieuwe responsive ads

Voor wie Google Ads een bekend programma is, weet dat de meeste campagnes hetzelfde zijn opgebouwd. Allereerst maak je natuurlijk je advertentiegroepen en daarna de advertenties die goed passen bij deze individuele advertentiegroepen. De volgende stap voor veel mensen is dan om 2 of 3 advertenties aan te maken die onderling rouleren. Logisch toch?

Lees meer

SEA

Tip 38: Geef je Adwords campagne een boost voor valentijnsdag

Nog een klein weekje dan is het zover; Valentijnsdag. Voor sommige een moetje en voor andere de uitgelezen kans om de partner eens goed in het zonnetje te zetten. Wat valentijnsdag in ieder geval ook is, is een commercieel interessant evenement voor veel e-commerce bedrijven. Een dag die zeker de moeite kan lonen om eens nader te onderzoeken en op in te spelen om meer valentijnsomzet te genereren

Lees meer

SEA

Tip 4: Presteer beter en bespaar tijd met Google Adwords geautomatiseerde regels

Het realiseren van een goed presterende Google Adwords campagne is een kunst op zich binnen de Internet marketing. Het blijven analyseren en continue bijsturen om uw campagne te verbeteren kost daarnaast veel tijd. Steekt u deze tijd er niet in dan haalt u waarschijnlijk niet uw doelen of u betaalt teveel. Toch is het van belang. Google Adwords is nog steeds één van de meest interessante Online kanalen om te adverteren met één van de meest hoge ROI.

Lees meer