Page Experience rapport in Google Search Console verdwijnt

Google gaat het Page Experience-rapport in Google Search Console niet langer ondersteunen. Er komt een nieuwe inhoudspagina die verwijst naar de algemene richtlijnen van Google over de pagina-ervaring als vervanging voor het Page Experience-rapport.

Andere rapporten, zoals de Core Web Vitals en HTTPS-rapporten, blijven wel beschikbaar in Google Search Console. De Mobile-Friendly Test-tool en API worden echter wel verwijderd, hoewel mobiele bruikbaarheid belangrijk blijft voor het succes van websites in Google Search.

Google brengt nieuwe review-update uit in april

Google heeft afgelopen maand weer een nieuwe review-update uitgebracht. De update richt zich wederom op het verbeteren van de betrouwbaarheid en relevantie van de reviews die worden weergegeven in zoekresultaten. Een belangrijk aspect van deze update is dat Google het “productbeoordelingssysteem” heeft omgedoopt tot “beoordelingssysteem” en de richtlijnen voor productbeoordelingen heeft uitgebreid naar alle soorten reviews. Google benadrukt dat het belangrijk is dat reviews van producten en diensten eerlijk, onbevooroordeeld en afkomstig zijn van betrouwbare bronnen.

Nog geen Google Analytics 4 aangemaakt? Wacht niet langer!

Vanaf juli 2023 stopt Universal Google Analytics met het verzamelen van data. Dit betekent dat het nu hoog tijd is om over te stappen naar Google Analytics 4. Het is namelijk belangrijk om de groei van jouw website te kunnen blijven meten. Bovendien wordt jouw data uit Universal Analytics niet automatisch overgezet naar het nieuwe platform. Om snel op gang te komen met GA4, kun je ons eenvoudige 10 stappenplan downloaden en vandaag nog beginnen met meten. GA4 biedt vele voordelen, waaronder event based data tracking, verbeterde rapportages en de mogelijkheid om jouw favoriete data in één overzicht te zien dankzij machine learning. Zorg ervoor dat je op tijd overstapt naar GA4 om jouw bedrijf optimaal te kunnen blijven monitoren.

Hulp nodig met de installatie? Neem dan contact met ons op, wij kunnen je helpen!