Categorie: Social media

Samenwerking seo en social
BlogContent marketingSEOSocial media

5 manieren waarop SEO en social kunnen samenwerken!

In een tijdperk waar social media steeds belangrijker wordt voor bedrijven is het noodzakelijk dat alles goed op elkaar aansluit. Veel bedrijven hebben aparte afdelingen die amper met elkaar samenwerken. De samenwerking tussen SEO en social is extra belangrijk om de zichtbaarheid en betrokkenheid van de klant te verbeteren. In dit artikel geven we je 5 manieren waarop de samenwerking verbeterd kan worden!

Lees meer

BlogSocial media

De opkomst van micro influencers

Instagram, een van de meest populaire sociale mediaplatforms van dit moment, staat bekend om zijn invloedrijke rol in de wereld van merken, marketing en online interactie. Een sociale trend die de afgelopen jaren steeds prominenter is geworden, is de opkomst van micro-influencers. Deze opkomst heeft een nieuw gezicht gegeven aan Instagram en heeft de manier waarop merken hun doelgroep bereiken en betrekken ingrijpend veranderd.

Lees meer

BlogSocial media

De kracht van Korte Video’s op Social Media

In de snel veranderende wereld van social media is het van cruciaal belang voor merken om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en strategieën om hun online aanwezigheid te versterken. Een van de meest opvallende ontwikkelingen in dit digitale tijdperk is de opkomst van korte video’s op platforms zoals TikTok, Instagram Reels en YouTube Shorts. Deze korte, boeiende video’s hebben een enorme impact gehad op de manier waarop merken met hun doelgroep communiceren en betrokkenheid opbouwen. In deze blog zullen we de kracht van korte video’s op social media behandelen.

Lees meer

BlogSocial media

De 5 Beste AI-tools voor Social Media in 2023

Social media marketing is tegenwoordig een cruciaal onderdeel van succesvolle bedrijfsstrategieën. Om je marketingstrategie te optimaliseren en efficiënter te maken, zijn AI-tools onmisbaar. In dit artikel presenteren we de 5 beste AI-tools voor social media in 2023, die je kunnen helpen bij het automatiseren en verbeteren van je social media marketingactiviteiten.

Lees meer

BlogSocial media

Ontdek de kracht van YouTube-adverteren voor jouw bedrijf.

In dit blog lees je over de kracht van YouTube-adverteren! In dit artikel laten we je kennismaken met de voordelen van adverteren op YouTube en laten we zien hoe je met impactvolle video’s je bedrijf kunt laten opvallen. Leer hoe je je doelgroep kunt bereiken, interactie kunt stimuleren en de zichtbaarheid van je bedrijf kunt vergroten op dit krachtige platform. Ontdek de mogelijkheden van YouTube-adverteren en laat jouw bedrijf groeien met boeiende visuele content.

Lees meer

TikTok
BlogSocial media

Speel in op trends met TikTok Creative Center

Als marketeer is het belangrijk om bij te blijven met de nieuwste trends op sociale media. TikTok is een van de snelst groeiende social media platforms van dit moment en biedt veel kansen voor merken om hun doelgroep te bereiken. Een manier om op de hoogte te blijven van de laatste trends op TikTok is door gebruik te maken van het TikTok Creative Center.

Lees meer

BlogSocial media

Ontdek de nieuwe functie van Instagram waarmee je tot 5 links aan je bio kunt toevoegen!

Als social media manager ben je vast bekend met het probleem dat Instagram geen mogelijkheid biedt om meerdere links in een profiel te plaatsen. Dit kan problematisch zijn voor bedrijven en influencers die hun volgers willen doorsturen naar meerdere pagina’s. Gelukkig heeft Instagram nu een oplossing gevonden. Het is nu mogelijk om tot 5 links toe te voegen aan je bio, zonder gebruik te maken van externe tools zoals Linktree en Beacons.

Lees meer

BlogSocial media

Ga mee met de trend van UGC voor een succesvolle social media marketing strategie

De populariteit van UGC (user-generated content) is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid. In de online landscape worden we overspoeld met allerlei soorten reclame. De missie van bedrijven is om hun producten uit te lichten als de allerbeste en zo veel mogelijk gebruikers hiermee aan te spreken. Maar hoe geloofwaardig zijn deze boodschappen? Waarop zijn product beloftes tegenwoordig gebaseerd? Door het gebruik van de UGC-methode op social media kunnen bedrijven het vertrouwen sneller winnen van potentiële klanten en meer authenticiteit en betekenis geven aan de uitdrukking van producten in campagnes.

Lees meer

BlogSocial media

AI-generated content? Dit is wat je moet weten!

Wat je moet weten over AI-generated content op het gebied van social media marketing.  Het is je vast niet voorbij gegaan dat er een opkomst is van verschillende AI-tools die content kunnen genereren. Niet alleen op het gebied van SEO is dit een belangrijke ontwikkeling in de markt, maar ook op social media gebied! Benieuwd wat deze ontwikkeling voor social media betekent? Lees dan snel verder. Wat is AI generated content? Simpelweg betekent AI-contentcreatie dat tools met kunstmatige intelligentie worden gebruikt om content te genereren, waaronder dus social teksten. Tegenwoordig gaat het verder dan alleen maar teksten schrijven. Er is een toename van apps die kunstwerken maken, AI-geïnspireerde filters op sociale mediaplatforms en fotobewerkingstools. We zullen de komende jaren waarschijnlijk steeds meer zien van AI generated content. Toch is het belangrijk om in gedachte te houden dat AI niet origineel is. En wat zorgt voor succes binnen een bedrijf? Juist, originaliteit en a

Lees meer

TikTok
BlogSocial media

TikTok als zoekmachine: waarom zoekwoorden belangrijk zijn

TikTok is niet alleen meer een social media platform waarop gebruikers korte video’s kunnen delen. Het wordt namelijk steeds vaker gebruikt als zoekmachine. Om deze reden is het nu belangrijker dan ooit om zoekwoorden op de juiste manier te gebruiken op TikTok, net zoals je dat zou doen op Google. Zoekwoorden in de vorm van hashtags Wanneer je zoekwoorden op TikTok gebruikt is het belangrijk om te weten dat de app voornamelijk op basis van hashtags zoekt. Het gebruik van hashtags op TikTok is vergelijkbaar met het gebruik van keywords op andere zoekmachines. Door de juiste hashtags te gebruiken kunnen gebruikers gemakkelijker de inhoud vinden die ze zoeken. Dit betekent dat je moet nadenken over de woorden die mensen gebruiken om te zoeken naar content die vergelijkbaar is met die van jou. Optimalisaties om gevonden te worden Een andere manier om gevonden te worden op TikTok is door jouw profiel en video’s te optimaliseren voor zoekwoorden. Dit betekent dat je zoekwoorden

Lees meer

Linkedin
BlogSocial media

De nieuwste functies van de Linkedin bedrijfspagina 

Als social media specialist is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en mogelijkheden binnen de verschillende platforms. LinkedIn is een van de meest gebruikte platformen voor B2B marketing en daarom is het essentieel om te weten hoe je de LinkedIn bedrijfspagina optimaal kunt benutten. In deze blog bespreken we de nieuwste functies van de LinkedIn bedrijfspagina voor 2023 en geven we tips om deze functies effectief in te zetten. Custom Call-to-Action (CTA) knop Een van de nieuwste functies op de LinkedIn bedrijfspagina is de Custom CTA knop. Bedrijven kunnen hiermee een eigen CTA knop maken die past bij hun doelstellingen. Voorbeelden van CTA knoppen zijn ‘Neem contact met ons op’, ‘Download onze whitepaper’ of ‘Registreer voor onze nieuwsbrief’. Deze knoppen helpen bedrijven om bezoekers van hun LinkedIn bedrijfspagina te converteren naar leads of klanten. Door het gebruik van de Custom CTA knop kan de gebruiker nog sneller overgaan tot

Lees meer

BlogSocial media

Maken deze 5 trends al deel uit van jouw social media strategie van 2023?

Het eerste kwartaal van 2023 zit er alweer bijna op. Daarom willen we er zeker van zijn dat jij op de hoogte bent van de belangrijkste social media trends en dat je deze hebt toegevoegd aan je strategie. Of je nu een marketeer, ondernemer of gewoon een geïnteresseerde gebruiker bent, deze trends zullen zeker impact hebben op hoe we social media dit jaar gebruiken.

Lees meer

Metaverse Facebook Meta
BlogSocial media

Wat is de Metaverse?

Je hebt het vast wel eens gehoord op de wandelgangen of in het nieuws: de metaverse. Maar wat is de metaverse precies? Veel mensen moeten gelijk denken aan het bedrijf Facebook bij de metaverse, maar het ligt wat complexer dan dat.

Lees meer