Tip 10: Google Data Studio om uw online prestaties in beeld te brengen

31 mei 2017    -  
Web analytics
geschreven door:
Bas Langeveld
Nuttige info? deel het met anderen

Eind 2016 is Google met de Google data studio op de markt gekomen. Het is een dashboard waarmee u uw online prestaties op een grafisch mooie manier in beeld kunt brengen. Er is door veel E-Commerce bedrijven met smart op gewacht. Google data studio is als een Beta versie op de markt gebracht en in deze fase zit het nog steeds. Doel van Google is om op basis van feedback van gebruikers Google data Studio te optimaliseren. Dit is inmiddels een aantal keer gebeurd.

Als Blauwe Monsters zijn we als één van de eerste Google data studio gaan gebruiken. Inmiddels zijn we door de verbeteringen dermate enthousiast dat we het ook voor onze klanten inrichten. Op basis van de wensen van de klant kan de Google data studio door ons ingericht worden. Het komt er daarbij op neer dat de belangrijkste KPI’s visueel in beeld gebracht worden. We kunnen als Blauwe monsters vervolgens de Google Data Studio met onze klant delen en deze heeft vervolgens de mogelijkheid om dagelijks de prestaties van de website te volgen.

Het onderscheidende van Google data studio is dat er verschillende databronnen geselecteerd kunnen worden waaronder analytics, google spreadsheet, Google search console. Hierdoor komen alle mogelijke KPI’s samen en is in de meeste gevallen Google data studio het alles omvattende systeem om KPI’s van een E commerce bedrijf in beeld te brengen.

Voor een volledige omschrijving van wat Google data studio is en hoe het werkt kunt u via deze link naar onze pagina gaan waar een uitgebreide toelichting staat.

Nuttige info? deel het met anderen

Gerelateerde nieuwsberichten in Web analytics

30 jun 2017 - in
Web analytics

Tip 13; Aan de slag met Google tag manager

In het bouwen van websites is er een trend waarneembaar van steeds gebruikersvriendelijkere manier van bouwen en onderhouden. WordPress is hier een mooi voorbeeld van. Kunt u met een computer overweg dan bent u in principe ook in staat om een webs...

4 apr 2017 - in
Web analytics

Tip 5: Google Search Console; helpt om uw website prestaties te verbeteren

Wat is Google Search console? En waar kunt u het voor gebruiken?

Google Search Console is gratis software van Google. Het kan u helpen om vrij diep te analyseren hoe uw website is geoptimaliseerd voor de zoekmachine. Google heeft dit systeem overz...

10 okt 2014 - in
Web analytics

Europese commissie wil dominantie Google breken.

Europese commissie wil dominatie Google breken.De Europese Commissie gaat een langdurige strijd met Google aan. Een onzeker einde wacht.

Mooie woorden lazen we op de site van Eurocommissaris Neelie Kroes.  ‘Europa moet ontregeling ac...