Bas Langeveld
10 juli 2017 in
SEO

Tip 14: Cornerstone content; Focus in SEO strategie

Het is een veel gehoorde wens. Ik wil Hoger in Google. Het is echter een te brede wens en dus niet slim om vanuit dat startpunt met je SEO strategie te beginnen. Een goede SEO strategie vraagt ook om keuzes en focus. Hierom is het belangrijk om binnen uw website een selectie te maken van de meest belangrijke pagina’s. Selectiecriteria kunnen zijn aantal bezoekers, verblijftijd, conversie, aantal reacties dat het heeft opgeroepen enz. Kortom kwalitatief goede pagina’s die zeer relevant zijn voor uw doelgroep. In deze tip helpen we u in het selecteren van de meest belangrijke pagina’s en hoe u via de interne structuur op uw website de Cornerstone content belangrijker maakt.

Hoe selecteer ik Cornerstone content?

Als het goed is zien uw bezoekers Cornerstone content als eerste. Het is dus belangrijk dat het representatieve pagina’s zijn. Dit geldt voor de inhoud, maar ook visueel. Met deze pagina’s wekt u extra interesse op, zodat uw bezoekers getriggerd raken om verder te navigeren op uw website. Kies niet meer dan 5 pagina’s die als Cornerstone content gaan fungeren. Deze pagina’s dienen geoptimaliseerd te zijn op de zoektermen waarop uw gevonden wil worden. Om tot de juiste keuze te komen, stelt u zichzelf de volgende vragen:

• Welke pagina’s worden het meeste gelezen
• Welke pagina’s brengen de meest waardevolle content voor de doelgroep
• Welke pagina’s leveren een hoge conversie op
• Welke pagina’s leveren de meeste interactie op
• Welke pagina’s staan reeds hoog in Google
• Welke pagina’s zijn geoptimaliseerd op een term met voldoende zoekvolume

Heeft u een WordPress website dan helpt de Yoast Plug u om uw Cornerstone content te selecteren. Als u dit heeft aangegeven helpt Yoast u vervolgens met het opzetten van een goede interne linkstructuur. U wordt er tevens aan herinnerd bij het schrijven van gerelateerde content aan uw Cornerstone content om een interne link naar uw Cornerstone content te plaatsen. Op deze manier groepeert uw pagina’s op thema waarbij u door de interne linkstructuur de Cornerstone content als het ware bovenaan zet en de meeste waarde geeft. Dit zal Google ook zien en daardoor zal een hogere ranking het gevolg zijn.

Hoe verbeter ik de waarde van mijn Cornerstone content?

Als focus heeft aangebracht door de belangrijkste pagina’s te selecteren en u heeft de juiste interne linkstructuur aangebracht kunt u extra waarde gaan genereren voor uw Cornerstone content. Dit kunt u doen door content te gaan schrijven die gerelateerd zijn. U kunt dit doen door in de zoekwoordplanner op zoek te gaan naar gerelateerde termen met een redelijk zoekvolume. Als u dit blog gaat schrijven kunt u vervolgens weer intern linken naar uw Cornerstone content.

U kunt nog meer waarde genereren door een blog te schrijven die vanuit een externe website naar uw belangrijke pagina’s verwijst. Bij Blauwe Monsters beheren we een zeer groot netwerk aan blogsites waardoor we voor u veel van dergelijke blogs kunnen plaatsen en u zodoende veel waarde kunt creëren voor uw Cornerstone content en de gewenste hoge positie in Google binnen handbereik is.

Voordelen Cornerstone content

Belangrijkste voordeel is dat u focus aanbrengt en de rest van uw pagina’s waarde laat genereren door een goede interne linkstructuur. Zoals in alle strategieën geldt ook met SEO dat focus aanbrengen helpt om de gewenste resultaten te bereiken. U voorkomt hiermee dat u te breed inzet en het allemaal net niet is. Door de juiste opzet kunt u met een gerichte aanpak aan de gang. Door een juiste interne linkstructuur en externe blogs die naar uw website verwijzen is de kans groot dat u uw gewenste posities in Google realiseert. Met Blauwe monsters hebben we hierin veel ervaring. Graag helpen we u met het aanbrengen van de juiste focus en de gerichte aanpak daarna en helpen we u naar nummer 1 in Google! Ook naar nummer 1 in Google met een gerichte aanpak? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Gerelateerde nieuwsberichten in SEO

11 mrt 2020 - in
SEO

Het E-A-T principe

Misschien heb je wel eens van het E-A-T-principe gehoord, maar weet je niet wat dit nou precies is of waar het voor gebruikt wordt. In deze blog leggen wij het E-A-T principe uit, geven we voorbeelden hoe een zoekmachine als Google hiermee omgaat ...

25 feb 2020 - in
SEO

5 tips voor meer bezoekers naar jouw website met SEMrush

Ben je overgestapt naar SEMrush, wil je meer uit SEMrush halen of ben je gewoon benieuwd wat je allemaal kan met deze tool? Bij Blauwe Monsters gebruiken wij SEMrush voor verschillende doeleinden. In dit artikel bespreken we hoe je meer bezoekers ...

14 feb 2020 - in
SEO

Meer conversie? Speel in op de juiste zoekintentie!

Als iemand een zoekopdracht invoert in Google, dan doet diegene dat met een bepaalde reden. Deze redenen lopen uiteen van het vergelijken van producten tot het opzoeken van informatie of het overgaan tot een aankoop. Deze specifieke reden achter d...