Blauwe Monsters
22 maart 2018 in
Overige internet marketing informatie

Tip 42: Kies de juiste keywords met een goede concurrentiescan

Een goede start van een succesvolle internet marketingstrategie is het zoekwoordenonderzoek. Hierin breng je in beeld op welke zoektermen je doelgroep zoekt en weet je zodoende op welke termen je graag gevonden wil worden. Toch zijn er nog wel meer tactische keuzes te maken als vervolg op het zoekwoordenonderzoek. Tussen de termen die je naar voren hebt gekregen in je zoekwoordenonderzoek kunnen behoorlijk concurrerende termen zitten waarvan het niet echt reëel om te verwachten is dat je een organische plek op de 1e pagina gaat genereren op een redelijke korte termijn met het voor jouw beschikbare budget. Een goede concurrentiescan kan je helpen om slimme keuzes te maken in het kiezen van je keywords. Lees snel verder.

Waar dient een concurrentiescan voor?

Zoals hierboven beschreven helpt het je in eerste instantie om in beeld te krijgen op welke termen er een reële kans is dat je met een goede SEO strategie met het voor jou beschikbare budget mogelijk is om een positie op de 1e pagina te genereren. Als je daarbij kijkt naar het zoekvolume op deze term kan je een inschatting maken hoeveel verkeer deze top 10 positie oplevert. Maak daarbij gebruik van de CTR study van Advance ranking om een beeld  te krijgen welke CTR bij welke positie hoort. Als je vervolgens weer een gemiddeld conversiepercentage die bij jouw branche hoort erop loslaat en de gemiddelde orderwaarde weet je ook wat het je gaat opleveren en of de investering in de SEO strategie zich terug gaat verdienen.

Ander belangrijk punt is dat de concurrentiescan je een inzicht geeft wat het gat is tussen jou en de concurrent die je in beeld brengt meestal is dit een partij die zich in de top 3 bevindt. Een concurrentiescan kan je dus ook zien als een GAP analyse die je een beeld geeft wat je te doen hebt om het gat richting je concurrent te dichten. Dit inzicht geeft je een mooi handvat om je SEO strategie gericht vorm te geven en zodoende te gaan werken om het gat richting je concurrent te dichten.

Concurrentiescan door Blauwe Monsters

Bij Blauwe Monsters maken we regelmatig concurrentiescans. Let op want we bieden deze gratis aan. We hebben verschillende tools waarbij we belangrijke SEO elementen nauwkeurig in beeld kunnen brengen. Hierdoor ontstaat een goed inzicht wat er nodig is om jouw concurrent te verslaan. Met het invullen en uitvoeren van de daaropvolgende SEO strategie helpen we je uiteraard ook graag.

Wil je ook graag je concurrentie verslaan en aan de slag gaan met de juiste keywords? Vraag dan nu onze gratis concurrentiescan aan.