Bas Langeveld
12 april 2017 in
Linkbuilding

Tip 6: Linkbuilding; Hoe stijg je met relevante content

Linkbuilding is een veelbesproken onderwerp binnen het domein van Internet marketing. Over de waarde van Linkbuilding zijn de meningen flink verdeeld. Oorzaak hiervan is dat Google een aantal updates heeft doorgevoerd die effect hadden op Linkbuilding. Reden van deze updates is dezelfde reden als dat het een veel besproken onderwerp is in de Internet marketing. Linkbuilding is in het verleden veel gebruikt om zoekmachines te manipuleren. Door het stallen van links op zogenaamde linkfarms om zodoende snel meer waarde te creëren voor zoekmachines en hierdoor hogere posities te genereren.
Google heeft hier met één van haar laatste updates een stokje kunnen steken voor deze manier van manipuleren. Veel links vanaf sites met weinig waarde betekent nu niet meer een stijging maar vaak een daling in de ranking. Een zogenaamde Google penalty. Een Google penalty kan zelfs betekenen dat u volledig uit de ranking van Google verdwijnt.
Wij zien bij al onze klanten duidelijke resultaten en meer omzet door het toepassen op de juiste manier. De juiste manier is relevante links met relevante content aanbrengen. Blauwe Monsters bouwt al jaren op basis van relevante content. De stappen van Google met hun laatste update juichen wij dan ook toe. Door deze updates komt kwalitatief goed Linkbuilden meer bovendrijven. Wij zorgen altijd voor relevantie en beschikken over het meest relevante linkbuild netwerk van de Benelux.

Kan Linkbuilding dan nog wel een bijdrage leveren aan hogere posities in Google?

Zoals hierboven beschreven is het van belang om te weten wat u doet met Linkbuilding. De visie van Blauwe Monsters is nog steeds dat Linkbuilding een belangrijke bijdrage levert aan het verbeteren van uw ranking. We zien daar dagelijks de bewijzen van. Sterker nog in een hoop branches is het een essentieel onderdeel om de echte topposities in Google te bereiken.

Linkbuilding uitbesteden of zelf doen?

Om resultaten met Linkbuilding te bereiken is het van belang om een natuurlijk uitgebalanceerd backlinkprofiel op te bouwen vanaf voor u relevante websites. Dit is een arbeidsintensief en nauwkeuring proces waarbij u moet beschikken over een netwerk van relevante websites waar u de mogelijkheid heeft om Backlinks en/of Blogs te plaatsen. Als u voldoende tijd wil overhouden voor uw core business is Linkbuilding uitbesteden aan een professionele partij vaak de meest logische keuze. Deze investering verdient zich over het algemeen terug door een hogere positie in de zoekmachines. Gevolg hiervan weer is een toename van de traffic op uw website met meestal meer conversies tot gevolg.
Bij Blauwe Monsters beschikken we over een zeer groot netwerk met een enorme diversiteit aan websites. Hierdoor hebben we voor alle branches de mogelijkheid om een natuurlijk backlink profiel op te bouwen die uiteindelijk zullen resulteren in een hogere ranking en meer traffic.

Hou bouw ik met Linkbuilding een natuurlijk backlinkprofiel?

Als het goed is heeft uw website een duidelijke structuur waarbij zoekers met een bepaalde zoekterm op een landingspagina komen die geoptimaliseerd is op die zoekterm. Kort samengevat die content bevat die is geoptimaliseerd voor die zoekterm. Voor die zoekterm is het van belang om een backlinkprofiel op te bouwen. Vaak ziet u dat de link bestaat uit een woord waaronder de URL van de betreffende pagina zit. Van belang is dat dat woord de zoekterm is waarop u gevonden wil worden en waar u een landingspagina voor geoptimaliseerd heeft. De onderliggende URL is de betreffende landingspagina. De relevante websites waar u links op gaat plaatsen moeten een mix zijn van sites met heel veel waarde en sites met wat minder waarde. Vaak wordt gezegd dat startpagina’s geen bijdrage levert als u daar een link op plaatst. Geen waarde is hierin wat overdreven, maar heel veel draagt het niet bij. Toch is het van belang om ook op dit soort pagina’s backlinks te laten plaatsen om zodoende een uitgebalanceerd backlinkprofiel te creëren. De balans hierin vinden maakt dat uw backlinkprofiel uiteindelijk meer waarde krijgt.

Domain Authority en Linkbuilding

Een site met veel bezoekers en die al lang bestaat heeft vaak veel autoriteit. Vakterm hiervoor is Domain Authority in het Nederlands Autoriteitswaarde. De Autoriteitswaarde van een website wordt weergegeven in een getal tussen 0 en 100. 0 is niks en 100 is de meeste autoriteit. Een backlink op een website met veel autoriteit vertegenwoordigd een hogere waarde. Is de link verwerkt in een blog met relevante content wordt die waarde nog hoger. Deze links leveren u dus uiteindelijk het meeste op. Beste manier om dit te realiseren is dermate goede content schrijven dat partijen die een website beheren met veel autoriteit dit graag willen delen met andere en dit via een link vanaf hun site met anderen delen.

Linkbuilding en Blauwe Monsters

Blauwe Monsters heel veel ervaring met Linkbuilding en heeft een zeer groot netwerk van relevante websites. Hierin zitten uiteraard ook websites met een hogere autoriteit. We hebben hierdoor de ervaring en de instrumenten om voor u een backlinkprofiel te bouwen die een grote bijdrage gaat leveren aan een betere ranking in Google. De echte topposities in Google worden daarmee ineens voor u een realistisch doel. Graag gaan we in gesprek met u om te bekijken wat we hierin voor u kunnen betekenen

Gerelateerde nieuwsberichten in Linkbuilding

24 aug 2018 - in
Linkbuilding

Linkbuilding tips

Om zo effectief mogelijk te linkbuilden is het belangrijk dat je de juiste stappen neemt in de juiste volgorde. Blauwe Monsters geeft de beste linkbuilding tips die iedereen kan gebruiken. Laten we bij het begin beginnen. Een goede voorbereiding b...

19 okt 2017 - in
Linkbuilding

Tip 27: De ideale anchortekst

Voor degenen die in een competitieve online markt opereren is linkbuilding een absolute must om een goede positie in Google te genereren. Sinds de Google Penguin update kleeft er echter een risico aan linkbuilding. Te agressief linkbuilden kan een...

3 okt 2017 - in
Linkbuilding

Tip 26 Een SEO optimale interne linkstructuur

Bij SEO optimalisatie denkt iedereen vaak als eerste aan content, Linkbuilding en de technische aspecten. De interne linkstructuur krijgt hierin vaak weinig aandacht en is daarom naar onze mening een onderschat aspect van SEO. Met behulp van deze ...