Blauwe Monsters
14 oktober 2018 in
SEO

Webshop en SEO, welk CMS kies je en waarom?

Tegenwoordig is het hebben van een webshop essentieel om de concurrentie aan te gaan. Het internet heeft zichzelf in de laatste paar decennia flink ontwikkeld. Dit zal de komende tijd niet in mindere maten gaan omdat het internet zich continu ontwikkeld en aanpast naar de behoefte van zijn gebruikers. Gebruiksvriendelijkheid is hierom ook steeds belangrijker geworden voor de commerciële gebruikers van het internet. Als jij precies hetzelfde verkoopt als je concurrent, maar jouw concurrent  een gebruiksvriendelijker webshop heeft, is het resultaat hiervan vaak terug te vinden in de omzet. Ook op het internet geld de gouden regel: “klant is koning”. Maar hoe maak je nou als ondernemer een goede, gebruiksvriendelijke webshop? Het antwoord is Lightspeed.

Lightspeed? Wat is dat eigenlijk?

Zoals de naam “Lightspeed” al verklapt, het zorgt ervoor dat jij bliksemsnel een website of webshop maakt en beheert. Lightspeed is de basis voor jouw online verkoop. Het is een content management systeem (CMS), die door ons hoog aangeschreven staat. Het is een intuïtief, ondersteunend platform die ideaal is voor beginnende ondernemingen.

Als ondernemer is tijd een belangrijke factor. De tijd die je beschikbaar hebt wil je natuurlijk zo efficiënt mogelijk indelen. Dan zou het natuurlijk erg zonde zijn als je onnodig veel tijd kwijt bent aan het maken en instellen van je webshop of webshop. Daarom is Lightspeed een ideaal platform voor nieuwe ondernemingen. Als er nog enige twijfel is, kan je altijd een gratis demo beginnen om zelf te kijken of het inderdaad het ideale platform is voor jou en jouw onderneming.

Waarom kies ik voor Lightspeed bij het maken van een webshop?

Wij verkiezen Lightspeed boven andere CMS systemen door verschillende redenen. Allereerst is Lightspeed een van de meest veelzijdige platforms die er is. Met het Lightspeed software pakket kan je bijzonder veel voor een relatief goede prijs. Het grootse voordeel van Lightspeed ten opzichte van andere platformen is het feit dat Lightspeed ontwikkeld is om traffic te genereren. De structuur van Lightspeed is zo opgebouwd dat Google de website of webshop gemakkelijk kan indexeren. Dit is dus al een enorme stap in de goede richting van online succes.

Daarnaast wordt de hosting gedaan door Lightspeed zelf, dus daar hoef je je niet mee bezig te houden. De hosting is erg betrouwbaar en wordt 24/7 gemonitord en updates met nieuwe functies en verbeteringen zitten standaard bij je pakket inbegrepen. De onderhoudscontracten zijn niet duur en mocht er een probleem zijn, zit er altijd een specialist klaar om jou via de telefoon te helpen.

Dat is allemaal leuk en aardig, maar is een ander CMS systeem niet voordeliger?

Lightspeed is erg breed in functies. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en dankzij een groot en deskundig team komen er ook steeds meer nieuwe functies bij. Alternatieve systemen om je webshop op de draaien zijn bijvoorbeeld Magento en WooCommerce.

Magento is een systeem wat al lang bestaat en ook goed met zijn tijd meegaat. Ondanks het feit dat Lightspeed zichzelf erg snel ontwikkeld, blijft Magento op vele vlakken toch de baas. Met Magento kan je simpelweg gewoon meer.

Echter kost het veel meer tijd, en vaak ook geld als je er zelf geen verstand van hebt, om een goed draaiende Magento webshop op te zetten. De instapkosten zijn hoger, en het systeem is een stuk gecompliceerder waardoor je al snel een website bouwer moet zoeken. En als je toch al een website bouwer nodig hebt, kun je beter voor een andere aanbieder gaan omdat je jezelf met Magento vaak toch nog beperkt.

WooCommerce is een plug-in voor WordPress. Het heeft over het algemeen minder beperkingen dan Magento en het is ook stukken goedkoper dan een Magento, of een Lightspeed webshop. Toch is het probleem met WooCommerce dat dit een stuk minder intuïtief is dan Magento en Lightspeed, en daarom vereist dit wel enige expertise om draaiende te krijgen. Voor WooCommerce is een website bouwer essentieel waardoor de kosten ook weer zullen oplopen, en je daarnaast meer tijd kwijt bent dan wanneer je voor Lightspeed kiest.

Waarom Blauwe Monsters Lightspeed aanbeveelt

Wij van de Blauwe Monsters zijn experts in de wereld van de online marketing. Het grootste punt waardoor wij Lightspeed aanbevelen aan onze klanten is dat het met een online marketing oogpunt is ontwikkeld. Het feit dat de structuur van Lightspeed zo gemaakt is om traffic te genereren is een ontzettend belangrijk punt. Zonder traffic kan je immers ook geen conversies maken. Daarnaast is het Lightspeed team erg ondersteunend en is het platform perfect om mee te groeien met jouw bedrijf.

Kortom, als jij een nieuwe onderneming bent begonnen, en jezelf online vindbaar wil maken met een goed, allround CMS systeem, dan is Lightspeed de perfecte optie voor jou. Als jij je aangesproken voelt door dit artikel, en graag online de concurrentie aan wilt gaan, neem dan contact met ons op. Dan helpen wij jou, in combinatie met Lightspeed, naar nummer 1!