Blauwe Monsters
23 juni 2017 in
Linkbuilding

Zelf linkbuilden? 3 tips waar jij op moet letten!

Waarom zou u zelf gaan linkbuilden? Wanneer u wilt ranken op een zoekwoord is het belangrijk dat, nadat er content op de pagina staat, er waardevolle links naar uw website worden gestuurd. Hieronder leest u 3 tips hoe u het beste zelf linkbuilden kunt aanpakken en geven we informatie over de punten waar Google op let bij het linkbuilden.

Tip 1

Gebruik veel variatie tijdens het linkbuilden. Alleen een tekstlink vanaf een lege pagina heeft geen zin. Linkbuilding kan op verschillende manieren, schrijf een blog die linkt naar uw site of een afbeelding die linkt naar uw website. Het is belangrijk dat er genoeg variatie is om een zo natuurlijk mogelijk linkprofiel op te bouwen.

Tip 2

Varieer tijdens het linkbuilden met de landingspagina’s. Door links zowel naar de homepagina te verwijzen als naar specifieke landingspagina’s ontstaat er een natuurlijk linkprofiel van uw website. Wanneer er teveel naar dezelfde pagina’s links geplaats worden in een korte tijd, kan Google dit beoordelen als spam en zullen de rankings afnemen.

Tip 3

De waarde van de pagina die linkt naar uw website is een grote factor binnen linkbuilding. Bekijk altijd hoe hoog de domeinautoriteit is. Indien de domeinautoriteit hoger is dan 15, dan is het nuttig om vanaf daar een link te plaatsen naar uw website. Daarnaast is het slim om te kijken of de pagina zelf ook backlinks (inkomende links) heeft, dit zorgt namelijk voor meerwaarde naar uw site toe. Linkbuilden heeft tijd nodig. Wanneer u begint met linkbuilden dan zal het even duren voordat u verschil zal merken in de posities. Door constant en regelmatig te linkbuilden zorgt u er voor dat Google veel interactie ziet rondom uw website. Na enkele maanden is vaak pas het verschil te merken in de rankings. Het is belangrijk dat u blijft linkbuilden, wanneer u stopt met linkbuilden zullen de posities in Google weer gaan dalen.

Google wil kwaliteit

Een aantal jaren terug werd er veel gelinkbuild via startpagina’s, dit was erg zinvol aangezien Google even veel waarde gaf aan alle soorten pagina’s die naar uw website linkte. De afgelopen 2 jaar heeft Google hier verandering in gebracht, Google hecht veel meer waarde aan kwaliteit. Startpagina’s worden steeds minder waard in tegenstelling tot unieke domeinen.
Kwalitatieve unieke domeinen zijn domeinen met

  • Een hoge autoriteit
  • Waardevolle backlinks
  • Veel content
  • Regelmatig actief/update
  • Gekoppelde social media

Wanneer deze ook gekoppeld zijn met een social media account zal Google nog meer waarde hechten aan deze website. Dit is omdat een uniek domein betrouwbaar moet zijn, doordat er een social media account aan is gekoppeld met dezelfde naam kan Google dit verifiëren.

Lees hier nog meer linkbuilding tips!

Liever toch niet zelf linkbuilden?

Blauwe Monsters staat voor kwaliteit en dit is terug te zien in ons linkbuildproces. Linkbuilden is een belangrijke factor op het gebied van SEO, waar vroeger voornamelijk startpagina links werden gebruikt is Blauwe Monsters een andere weg in gegaan. Door de beschikking van een groot aantal unieke domeinen zorgt Blauwe Monsters voor kwaliteit.

Wilt u dat Blauwe Monsters voor u gaat linkbuilden en kwalitatief goede links plaatst? Neem dan contact met ons op.