Conversie optimalisatie (CRO)

Conversie optimalisatie is meer dan een nieuwe buttonkleur testen. Bij Blauwe Monsters voeren we high-impact A/B testing uit, bouwen we gepersonaliseerde customer journeys en proberen we elke maand je conversie te verhogen. Op deze pagina lees je hoe wij voor jou kunnen werken aan onderstaande doelen:

✓ Meer bezoekers die de checkout afmaken

✓ Meer maandelijkse leads aantrekken

✓ Datagedreven online groei realiseren

✓ Meer omzet uit e-commerce halen

✓ Gemiddelde conversieverhoging bij onze klanten: 32%

Snel aan de slag? Vertel ons jouw uitdaging!

Start vandaag!

Deze bedrijven profiteren al maandelijks van onze kennis

Zo verhogen we jouw conversie.

Analyse set-up

We beginnen een CRO traject door de juiste tools in te stellen voor dataverzameling. Veelal gaat dit via Google Analytics en Tag Manager voor kwantitatieve data en Hotjar voor kwalitatieve data.

Conversie analyse

Aan de hand van de verzamelde data onderzoeken we waar de frictie en twijfel op de pagina’s van je site ontstaat. Vanuit deze analyse bouwen we hypothesen en actiepunten voor vervolgstappen.

Adviesrapport en backlog

Groei- en optimalisatiekansen structureren en prioriteren we in een backlog. Denk aan kansen voor A/B testing, laaghangend fruit voor developers, analyses en rapportages en nieuwe tooling.

A/B testing

Bij sites met voldoende verkeerd (20.000+) wordt A/B testing een interessante optie, waarmee aanbevolen aanpassingen veilig getest worden en mooie resultaten worden behaald.

DMP implementatie (Datatrics)

Gepersonaliseerde customer journeys, product aanbevelingen en meer implementeren we via het datamanagement platform Datatrics. Conversie- en omzetstijgingen van 30% zijn hiermee niet ondenkbaar.

Wireframing & mockups

Als we zien dat jouw site winst kan behalen door pagina’s compleet anders in te delen, dan creëren we wireframes en mockups voor nieuwe lay-outs en designs. Je designers en development kunnen hiermee aan de slag.

Waarom conversie optimalisatie bij Blauwe Monsters?

100% transparante rapportages

seo techiek

32% gemiddelde conversiestijging

testing icon

Naadloze aansluiting op SEO en SEA

audit en strategie icon

Normale tarieven, zonder gedoe.

monitoring icon

Is CRO iets voor mijn bedrijf?

Ja! Er zijn verschillende vormen van conversie optimalisatie die we voor jouw site kunnen doen. Bij grote verkeersaantallen kunnen we grondig analyseren aan de hand van zowel kwantitatieve als kwalitatieve data, A/B testen, gepersonaliseerde customer journeys opzetten en meer. Haal je nog niet zo veel verkeer binnen, maar heb je wel behoefte aan goed advies? Daar helpen we je graag bij. Bijvoorbeeld door je te helpen met je design, digital analytics setup of een doelgroeponderzoek uit te voeren.

Conversie optimalisatie (CRO)

Bij Blauwe Monsters vinden we het belangrijk dat een site op alle vlakken wordt aangepakt om de business doelen zo goed mogelijk te ondersteunen. Daarom geven we graag advies op maat. Voor conversie optimalisatie betekent dat een grondige CRO audit en een stevig onderzoek naar de pijn- en optimalisatiepunten van jouw site. Zo komen we erachter wat voor jouw site en doelgroep écht kan werken.

Wat we echter nog liever doen, is eerst bij je langskomen voor een face-to-face meeting om een complete groeistrategie te bespreken. Bel ons via onderstaand nummer, we komen graag langs om je meer te vertellen over onze werkwijze!

ab testing

Hoe gaan jullie (globaal) te werk?

Zoals elk (goed) conversie optimalisatie bureau zorgen we eerst voor goede event tracking en data verzameling, bijvoorbeeld met sessie recordings, heatmaps en harde cijfers. Die data analyseren we en de opgedane inzichten worden gestructureerd. Optimalisatiepunten en mogelijke aanpassingen zetten we in een backlog en prioriteren we met business cases. Een advies waar je écht iets aan hebt. Inzichten over page speed, checkout optimalisatie, UX en meer. Kansen waar je direct op kunt inspelen.

Aan de slag met conversie optimalisatie?

We zitten klaar voor al je vragen en helpen je graag met een grondig onderzoek, advies, of natuurlijk een paar (vrijblijvende) quick wins voor je site.

 

Stuur ons een mail via: robert.hoebe@blauwemonsters.nl

Tools die we inzetten om jouw conversie te verhogen.

Het Team


Ruben


Vera


Robert

Vrijblijvend 3 groeikansen in je inbox.

Uiteraard op maat voor jouw site – mensenwerk, geen automatisch rapport. Ontvang advies over zaken als:

✓ Tips voor event tracking

✓ Optimalisatie advies

✓ A/B test en tooling advies