conversie optimalisatie icon

Conversie optimalisatie

Meer verkeer verkrijgen is niet het enige dat belangrijk is voor jouw website. De volgende stap is om ervoor te zorgen dat de bezoekers van jouw site daadwerkelijk converteren. Van bezoekers naar klanten. Dit betekent dat ze een actie uitvoeren op de site die jij belangrijk vindt. Bijvoorbeeld het overgaan tot een aankoop bij een webshop, het aanmelden voor de nieuwsbrief, of het afnemen van een dienst. Je kunt het conversiepercentage verhogen door het uitvoeren van conversie optimalisatie.

Voordelen conversie optimalisatie

  • Meer aankopen op je website
  • Hogere ROI (Return On Investment)
  • Waarde per bezoeker vergroten

Contact

Direct beginnen met rendabele internet marketingstrategie? Of zoek je eerst advies? We helpen graag. Vermeld hieronder je naam, mailadres en je vraag of bericht. Dan geven we zo snel mogelijk antwoord!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat wij voor je kunnen doen

zoekwoorden onderzoek

Volledige conversie audit

Je site wordt doorgelicht en verbeterpunten worden in kaart gebracht.

Overtuigende copy

Om potentiële klanten te overtuigen is goede copy belangrijk.

Data driven A/B testing

Verschillende optimalisaties worden getoetst en de best presterende wordt doorgevoerd.

Conversie optimalisatie strategie

We bedenken een strategie die ervoor zorgt dat je site in zijn geheel beter gaat converteren.

Conversie optimalisatie bij Blauwe Monsters

De Blauwe Monsters vinden het belangrijk om een website op alle vlakken aan te pakken. We geven graag advies op maat voor jouw site. Ook kunnen we optimalisaties toetsen met A/B testen voordat ze ingevoerd worden. Met deze professionele aanpak verhogen we ook het conversiepercentage van jouw website. Zorg dus niet alleen voor meer verkeer op je website, zorg ook dat je bezoekers overgaan op de actie die jij ze graag wil laten uitvoeren.

Contracten

Geen langlopende contracten

  • Wij werken op basis van resultaat
  • Maandelijks opzegbaar
full service

Naast optimalisaties ook advies

  • Optimaliseren met A/B testen
  • Ook strategisch advies

Op zoek naar een hoger conversiepercentage?

Lijkt het je wel wat om naast meer verkeer ook een hoger conversiepercentage te hebben op je website? Neem dan vrijblijvend contact op, zodat één van onze specialisten samen met jou kan kijken naar de mogelijkheden op het gebied van CRO voor je website of webshop.

020 893 26 56 info@blauwemonsters.nl
jules van dongen

Conversie optimalisatie in detail

Duidelijkheid

In dit onderdeel worden vragen gesteld over de logica van de website. Zo moet het bijvoorbeeld duidelijk te vinden zijn wat voor diensten of producten je aanbiedt. Als de site niet duidelijk is, verlies je veel van je verkeer (hoge bounce rate).

Overtuiging

In het onderdeel overtuiging ga je persuasieve technieken uitvoeren om mensen over te halen tot een conversie. Zo kun je bijvoorbeeld met reviews aangeven dat meerdere mensen een product waarderen. Hiermee doe je de suggestie dat het product de moeite waard is.

Gebruiksvriendelijkheid

Bij gebruiksvriendelijkheid is het belangrijk om goed te kijken naar de frictie die mensen ervaren wanneer ze op je site navigeren. De frictie moet zo veel mogelijk gereduceerd worden om de site gebruiksvriendelijk te maken. Wanneer mensen je site fijn vinden, gaan ze sneller over tot een actie.

De voordelen van conversie optimalisatie

Blauwe Monsters heeft geleerd uit ervaring dat het grootste voordeel van conversie optimalisatie voor webshops een stijging in omzet is. Er zijn echter nog andere voordelen van het uitvoeren van deze strategie. Zo behaal je een hogere ROI (Return On Investment). Dit is de waarde die elke bezoeker voor jouw site heeft. Dit kan door middel van conversie optimalisatie stijgen. Je krijgt namelijk door conversie optimalisatie een trouw klantenbestand, omdat de site fijner is in gebruik. Ook verhoogt het uitvoeren van deze optimalisaties en het onderdeel gebruiksvriendelijkheid weer je posities in Google, omdat het Google algoritme gebruiksvriendelijkheid belangrijk vindt.

Heb je vragen?

+31 20 893 26 56
info@blauwemonsters.nl