Meer rendement uit je AdWords halen? Klik hier voor een GRATIS consult van onze expert!
GRATIS CONSULT

Page content

Adwords uitbesteden en hierdoor omzet verhogen

Als gecertificeerd Google partner hebben we aantoonbaar Google Adwords expertise in huis. Hiermee zijn we in staat uw omzet te verhogen. Adwords uitbesteden aan Blauwe Monsters is daarom een logische keuze. Graag geven we in onderstaande tekst uitleg hoe we te werk gaan als u Google Adwords onderbrengt bij Blauwe Monsters.

adwords uitbesteden plaatje

 

Adwords uitbesteden; Stap 1 De uitgangspunten

 

Allereerst is het van belang om de uitgangspunten van uw campagne te definiëren. Gaat u Adwords uitbesteden aan Blauwe Monsters? Wij zullen u dan de volgende vragen stellen om tot de juiste uitgangspunten te komen.:
• Wat zijn de doelstellingen?
• Welke budget is beschikbaar voor de campagne?
• Welke kosten per klik mogen worden gemaakt om voldoende marge op uw product of dienst te houden?
• Hoe lang wil u de campagne laten lopen?
De antwoorden zullen SMART moeten zijn om tot een concreet en heldere campagne te kunnen komen. Als u Adwords onderbrengt bij Blauwe Monsters zullen we niet genoegen nemen met het doel; “zoveel mogelijk traffic op mijn website”. Van belang is om de juiste balans te vinden. Het kost nu eenmaal geld, maar het gaat niet goed als u marge compleet verdampt. Te weinig betalen betekent echter weer dat u zoekvolume heeft laten liggen. Het vinden van de juiste balans is daarom de uitdaging. Hier is in deze tijd van veel concurrentie expertise en ervaring voor nodig. Adwords uitbesteden aan Blauwe Monsters is daarom een logische keuze. We hebben de expertise en ervaring in huis om de juiste balans in uw Adwords campagne te vinden.
Ander belangrijk uitgangspunt is in welke fase van de Consumer Journey wilt u de consument bereiken. Als u voor het eerst in beeld wil komen. Dan is het doel het aantal kliks naar uw website. Als u de consumenten wil bereiken die een fase verder zijn dan is het doel Conversie percentage. Als Blauwe Monsters zullen we de campagne afstemmen op deze doelen wanneer u Adwords gaat uitbesteden.

 

Adwords uitbesteden; Stap 2 plaatsen conversiecode

 

Wanneer u kiest voor Adwords uitbesteden aan Blauwe Monsters zullen we op de Landingspagina’s waar een Adwords campagne voor wordt opgesteld een Google Adwords Conversiecode plaatsen. Met de codes kunnen we wat specifieker de Adwords campagne meten en deze dus ook gerichter verbeteren. Google Adwords Conversion tracking kan de resultaten van de verschillende advertenties goed meten en zien wat het gedrag is van degene die op de advertentie klikt na het landen op de betreffende landingspagina’s. Zodoende kan per advertentie worden gezien hoe deze presteert in het Adwords systeem en kan er makkelijk per advertentie worden bijgestuurd. Wanneer u Adwords gaat uitbesteden aan Blauwe Monsters kunt u ervoor kiezen om uw Adwords campagne door ons te laten beheren. We zullen dan regelmatig analyseren en op basis daarvan uw campagne verbeteren.

Adwords uitbesteden; Stap 3 Aanmaken van advertentiegroepen

 

In deze stap gaan we bepalen welke advertentiegroepen er komen als u Adwords gaat uitbesteden aan Blauwe Monsters. Het bepalen van de advertentiegroepen is een belangrijk vertrekpunt en wordt over het algemeen gedaan voor het zoekwoordenonderzoek. Uitgangspunt voor het bepalen van de advertentiegroepen zijn de eerder gesteld doelen. Op welke pagina wilt u traffic genereren? Met welke advertentietekst zet u de zoeker aan tot klikken? Tot welke actie moet de zoeker overgaan als hij/zij doorklikt op uw site? Door het beantwoorden van deze vragen komt u tot een goede advertentie. De perfecte advertentie is nooit te maken bij het begin. Wanneer u kiest voor adwords uitbesteden aan Blauwe Monsters zullen we in de eerste fase meerdere advertenties maken op hetzelfde zoekwoord. Soms zitten er al grote verschillen in het percentage wat klikt op de advertentie door het gebruik van hoofdletters of niet. In de eerste fase kunnen we goed analyseren hoe de verschillende advertenties het doen. In een latere fase kunnen we de minder lopende adverties stoppen en meer inzetten op de beter presterende advertenties. Bij adwords uitbesteden aan blauwe monsters zullen we tevens in de tweede fase analyseren welke zoektermen de zoekers gebruiken. Door in adwords te kiezen voor woordgroepen zien zoekers die een zoekterm hebben gebruikt die sterk lijkt op de zoekterm ook de advertentie. Later kunnen de exacte zoektermen ingesteld worden. Hierdoor adverteert u gerichter wat de conversie ten goede komt. Zodoende gaat u met minder kosten meer omzet draaien. Adwords onderbrengen bij Blauwe Monsters? In een gesprek met u komen we tot de juiste uitgangspunten voor de advertenties en kunnen we deze voor u opstellen.

 

Adwords uitbesteden; Stap 4 het zoekwoorden onderzoek

 

In deze fase is het van belang om te bepalen welke zoektermen relevant zijn voor de Landingspagina’s waar de advertentiegroepen aan gekoppeld zitten. Zijn de zoektermen niet relevant voor de informatie op uw Landingspagina, dan is de bounceratio hoog en zal uw advertentie ook minder hoog staan. Google geeft namelijk een oordeel over de relevatie van de betreffende Landingspagina de zogenaamde kwaliteitsscore en is daarmee bepalend voor de ranking in de advertentie positie. Naast de landingspagina geeft Google ook een kwaliteitsscore van de advertentie. Hieronder een aantal belangrijke aspecten die Google meeneemt in de kwaliteitsscore van de advertentie:
• Aantrekkelijkheid van de advertentieteksten
• Gebruik Keyword insertion
• Maak gebruik van Advertentie extensies zoals Reviews
• Doe bij de start een iets hoger CPC bod. Dit levert een betere kwaliteitsscore op
• Sluit niet relevante zoekwoorden uit
• Adverteer ook op de bedrijfsnaam
Naast de bovenstaande aspecten zijn er nog veel meer zaken die invloed hebben op de kwaliteitsscore van uw advertentie. Een aantal worden ook behandeld op deze pagina. Kort samengevat komt het erop neer hoe beter en relevanter de campagne hoe hoger de kwaliteitsscore.
Kortom uw Adwords campagne kost dan meer en levert minder op. Adwords uitbesteden aan Blauwe Monsters kan dus ook zorgen voor lagere Adwords kosten en betere resultaten.
In de zoekwoordenplanner in Adwords kan onderzoek gedaan worden naar de verschillende zoektermen. Hierbij komt naar voren wat het zoekvolume is en de verwachte prijs per klik. Het komen tot de juiste zoektermen is vaak een uitdaging, waarbij er vaak blinde vlekken zijn voor bepaalde zoektermen als u dit alleen bepaalt. Een brainstormsessie kan helpen om uw denkkader te verbreden. Als u Adwords gaat uitbesteden aan Blauwe monsters kunt u uitgaan dat er een goed en volledig Zoekwoordenonderzoek komt. Door onze ervaring weten we hoe de zoeker denkt en komen hiermee tot de juiste zoektermen. Wij kiezen in deze fase vaak ook voor een brainstormsessie om zodoende te zorgen dat we geen zoektermen over het hoofd zien voor onze klanten.

Adwords uitbesteden; Stap 5 het maken van de advertentie teksten.

 

Wanneer u Adwords gaat uitbesteden aan Blauwe Monsters zullen we uw advertentieteksten goed afstemmen op de betreffende zoektermen. Vaak passen we hierbij Keyword insertion toe om zodoende de Keywords die de zoeker gebruikt heeft op te laten lichten in de advertentietekst. Een goede advertentietekst zorgt ervoor dat de zoeker getriggerd wordt en doorklikt richting uw website. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het is vaak moeilijk te voorspellen welke advertentietekst goed werkt. Belangrijk is dit van te voren zo goed mogelijk in te schatten, maar nog veel belangrijker is om dit gedurende de campagne te verbeteren. Door variëren binnen de verschillende campagnes kunt u door de advertenties te analyseren gaan ontdekken wat goed werkt en wat minder goed werkt. Op basis van deze analyse kunt u uw campagne continue verbeteren. Adwords onderbrengen bij Blauwe Monsters?: Door onze ervaring kunnen we een goede eerste inschatting maken van welke advertentieteksten goed voor u gaan werken. Hiermee beginnen we gelijk een paar stappen verder en kost het ons minder tijd om uw campagne te optimaliseren.

 

Adwords uitbesteden; Stap 6 uw campagne instellen.

 

Allereerst is het van belang om uw Adwords campagne toe te voegen aan uw Google Adwords account. Zorg dat hierin duidelijk de naam en doelen van de campagne naar voren komen. Daarnaast is het van belang om uw dagbudget in te stellen. Als uw dagbudget op is zal uw advertentie niet meer getoond worden die dag. Van belang is om dit goed te blijven volgen. Als u dagbudget steeds snel op is kunt u ervoor kiezen om u bod per zoekwoord te verlagen. U kunt hiermee realiseren dat u meer kliks uit uw budget haalt en uw advertentie dus op een dag langer vertoont zal worden. Wanneer u kiest voor Adwords uitbesteden aan Blauwe monsters zullen we ook per advertiegroep prijs extensies instellen. Deze worden onder uw advertentie zichtbaar en hebben sterk invloed op een betere CTR.

Adwords uitbesteden; Stap 7 het live gaan van uw campagne

 

Als u kiest voor Adwords uitbesteden aan Blauwe Monsters dan zullen we na het live gaan van uw campagne een aantal keer de campagne analyseren en heel regelmatig bijsturen. Van belang is om bij het begin goed te volgen wat er gebeurd. Regelmatig gebeurt het dat budgetten van campagnes er snel doorheen schieten in de eerste dagen. In deze eerste fase zullen we regelmatig zoektermen verwijderen en weer toevoegen. Woorden met een lage CTR zullen we verwijderen. Daarnaast stellen we regelmatig CPC biedingen bij om zodoende zo efficiënt mogelijk met u budget om te gaan.

 

Stap 8 continue proces van optimaliseren

 

Blauwe Monsters zal na de startperiode voor u op regelmatige basis uw campagne analyseren en bijsturen om verbeteringen aan te brengen. Hierbij zullen we ook continue een analyse maken van uw concurrentie. Uiteindelijk levert dit u een goede positie op in de advertentieranking en zijn u kosten per conversie zo laag als mogelijk. Door dit goed voor u te doen verdienen we uiteindelijk onze eigen kosten die we aan u rekenen voor u terug met daarbij een beter presterende Adwords campagne. Sinds kort is Google data studio beschikbaar. Hierin kunnen de prestaties van de adwords campagne goed visueel in beeld gebracht worden. Dit gebruiken wij veel als basis om verbeteringen aan te brengen. Daarnaast is het een mooi hulpmiddel om aan u als klant te rapporteren.

 

Adwords uitbesteden aan Blauwe Monsters een logische keuze

 

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen is het opstellen van een goede Adwords campagne een vak apart, waarbij expertise maar zeker ook ervaring van belang is. Binnen Blauwe Monsters hebben we inmiddels veel ervaring met het opstellen van goed werkende Adwords campagnes. Adwords onderbrengen bij Blauwe Monsters is daarom een logische keuze. Dit sprekende voorbeeld helpt u waarschijnlijk extra te overtuigen van onze expertise. Graag gaan we met u in gesprek om te inventariseren wat we hierin voor u kunnen betekenen.