Meer rendement uit je AdWords halen? Klik hier voor een GRATIS consult van onze expert!
GRATIS CONSULT

Page content

Wat doet een internet marketing bureau

Met de toename van de tijd die we online zijn is de omzet ook evenredig toegenomen in de online marketing wereld. Hierdoor is het aantal bureau’s wat hierin diensten aanbiedt ook sterk toegenomen. Maar wat doet een internet marketing bureau precies? Allereerst wordt vaak de term online marketing bureau en internet marketing bureau gebruikt. Het verschil is dat een internet marketing bureau zich vaak specifiek richt op het zichtbaar laten zijn van de website. Kort samengevat SEO en SEA. Search Enginn Optimization en Search Enginn Advertising. Een Online marketing bureau is vaak wat breder en adviseren ook in Social Media en bijvoorbeeld marketing automation. Blauwe Monsters is van origine een internet marketing bureau, maar in de afgelopen jaren zijn we uitgegroeid tot een online marketing bureau met als focus internet marketing. Vaak wordt voor een bedrijf eerst een strategie uitgezet waarna bepaalt kan worden welke online middelen daar het beste bij passen. We vinden het als Blauwe Monsters belangrijk om deze strategie volledig in te kunnen vullen en bieden daarom inmiddels nagenoeg alle online marketing diensten aan. Online marketing bureau past ons daarom inmiddels beter dan internet marketing bureau.

internet marketing bureau plaatje

Wat doet een internet marketing bureau?

Om u wat meer gevoel te geven licht ik graag toe wat voor activiteiten een internet marketing bureau heeft. Deze activiteiten zijn op te splitsen in twee hoofdactiviteiten zoals ik hierboven al aangaf. Graag licht ik eerst de SEO activiteiten toe.

SEO:
SEO is het genereren van een hoge organische positie in de zoekmachines, waarbij het gemiddelde internet marketing bureau zich zal focussen op Google. In deze zoekmachines worden meer dan 90% van de zoekopdrachten gedaan. Organisch houdt in de posities onder de betaalde posities. Dit zijn vaak de eerste drie of vier. Deze positie is onbetaald en daarom zeer waardevol. Doel is om bij de eerste 10 te komen. Bij Google betekent dat u op de eerste pagina staat. 95% komt namelijk niet verder dan de eerste pagina als ze een zoekopdracht doen. Het algoritme van google bepaald welke positie u organisch krijgt. Dit algoritme van Google is het best bewaarde geheim. Niemand weet exact hoe het werkt. Er zijn wel een aantal factoren waarvan een internet marketing bureau weet dat het invloed heeft. Deze factoren zijn ook op te splitsen in twee elementen. Onpage en Offpage

Onpage:
Dit zijn de factoren op de website zelf. Hierbij kijkt een internet marketing bureau eerst naar welke termen u op gevonden wil worden. Vaak maken ze daarvoor een zoekwoorden onderzoek. Een internet marketing bureau maakt daarbij vaak gebruik van de keyword planner in Google adwords. Deze geeft namelijk aan hoe vaak er op de betreffende term gezocht wordt in de maand. Hieruit worden uiteindelijk de belangrijkste termen gekozen. Vaak wordt er dan naar het zoekvolume gekeken, maar een internet marketing bureau kijkt ook naar de concurrentie op een bepaalde term en hoe realistisch het is dat hier op een redelijk korte termijn een goede positie is te genereren. Met deze woorden kan de structuur van de website bepaald worden. De hoofdzoekwoorden komen vaak terug in de menustructuur en dus ook in de URL structuur. Google leest namelijk de tekst in de URL en vindt uw pagina relevant op het woord wat in de URL staat. Daarnaast zal een internet marketing bureau de tekst op deze pagina optimaliseren op het betreffende wordt. Hierdoor is het voor Google nog duidelijker dat de pagina relevant is voor de betreffende term. Een internet marketing bureau zal de pagina vervolgens verder optimaliseren zodat de bezoeker lang geboeid blijft op de betreffende pagina. De verblijftijd is ook een factor voor Google om te bepalen hoe relevant de pagina is op de betreffende term. Andere on page factoren waar een internet marketing bureau mee aan de slag kan gaan zijn bijvoorbeeld de website snelheid en de teksten die aan plaatjes zijn meegegeven.

Offpage:
Offpage wordt bepaald door het aantal verwijzende links naar een website toe kort samengevat. Hoe meer verwijzen u heeft vanaf een andere website hoe relevanter Google u vindt. Deze links kunt u verkrijgen door content op uw website te hebben die veel toegevoegde waarde levert en vragen beantwoord. Anderen zullen dan sneller geneigd zijn naar deze informatie te verwijzen. U kunt een goed blog schrijven en die naar veel partijen sturen. Als er interessante informatie in staat dan zal dit sneller geplaatst worden. U kunt in het blog een link plaatsen naar uw website toe. Een link verwerkt in content is het meeste waard en heeft dus het meest effect op organisch stijgen in de zoekmachine. Het zorgen voor links is een arbeidsintensief werkje. Veel partijen kiezen ervoor om dit uit te besteden aan een internet marketing bureau. Een goed internet marketing bureau heeft zelf een groot netwerk met blog sites met informatieve content erop. Deze kunnen zij ook inzetten voor hun klanten.

Betaald adverteren met een internet marketing bureau

Organisch hoog in de zoekmachine staan vereist vaak een lange adem. U moet vaak lang aan uw website werken en regelmatig nieuwe content toevoegen om uiteindelijk een goede positie te genereren. Als u sneller omzet wil genereren met uw website dan kunt u een internet marketing bureau inschakelen om een betaalde campagne op te zetten waarmee u adverteert in de zoekmachine. Het internet marketing bureau zorgt er dan voor dat uw advertentie zichtbaar wordt bij een bepaalde zoekopdracht. Als er iemand op de advertentie klikt betaald u. Het CPC principe. Cost Per Click. Het opzetten van een goede Adwords campagne is voor een internet marketing bureau best een arbeidsintensieve klus. Het neerzetten van de campagne kost daarbij tijd, maar vervolgens gaat het internet marketing bureau deze optimaliseren. Bijvoorbeeld door de minder presterende advertenties uit te zetten of uit te schakelen. Of zoektermen waar onvoldoende conversies uitkomen uitschakelen. Of weer nieuwe toevoegen. Een internet marketing bureau analyseert hierbij continue de data van de campagne om op basis daarvan verder te optimaliseren. Zodoende komt u uiteindelijk tot een campagne waarbij u minder per klik betaald en er meer conversies uit haalt.

Kort samengevat zijn dit de belangrijkste activiteiten van een internet marketing bureau. Als u graag wil weten wat Blauwe Monsters als internet marketing bureau voor u kan betekenen kunt u contact met ons opnemen.