Meer rendement uit je AdWords halen? Klik hier voor een GRATIS consult van onze expert!
GRATIS CONSULT

Page content

Inbound Marketing

Wat is Inbound Marketing?

Inbound marketing is een marketingstrategie waarbij het doel is dat klanten jouw website bezoeken op het moment wanneer zij dat willen. Bij inbound marketing wordt er gewerkt met blogs, unieke content, zoekmachine optimalisatie en social media. Dit wordt ook wel “het nieuwe marketing” genoemd.

Content+seo+social media = imbound marketing

Het is een strategie waarmee je alleen geïnteresseerde mensen uit jouw doelgroep bereikt, het zorgt ervoor dat bezoekers van jouw webwinkel ook daadwerkelijk klant worden.

In tegenstelling tot traditionele marketing waarbij marketing bureaus vaak mensen “lastig vallen”, ook wel outbound marketing genoemd. Denk hierbij aan advertenties (zoals krant,tv,radio), direct mailing en het opbellen van mensen. Daarbij is het een dure manier om mensen te bereiken en je bereikt veel mensen die niet jouw doelgroep zijn, terwijl het juist belangrijk is om geïnteresseerde uit je doelgroep te bereiken.

Voordelen van inbound marketing

Een voordeel van inbound marketing is dat het een investering is, die blijvend resultaat oplevert. Het continue plaatsen van unieke content op zowel de eigen website als op externe pagina’s (externe blogs en linkbuilding) zal altijd gelezen blijven worden en mensen blijven op jouw links klikken.
Daarbij is het ook belangrijk om op jouw website te laten zien waar je verder nog ‘aanwezig’ bent, zoals social media en eigen blog(s). Het aantal volgers op social media kanalen zullen stijgen waardoor jouw bereik ook wordt vergroot.
Kort samengevat ontstaat dankzij bovengenoemd onderstaande acties:

  1. Meer inkomende links
  2. Meer volgers op uw social media kanalen
  3. Betere vindbaarheid in zoekmachines

Na een verloop van een aantal maanden zul je zien dat het webverkeer van jouw website toeneemt. Inbound marketing heeft veel tijd nodig. Wij zorgen ervoor dat wij er gedisciplineerd in werken met steeds nieuwe originele content.
Inbound marketing is een nieuwe vorm van (online) marketing, een strategie waarmee je investeert in de toekomst van jouw webwinkel. Weet je niet waar je moet beginnen? Wij stellen samen een plan van aanpak op, waarna we deze gezamenlijk kunnen uitvoeren.

Inbound Marketing Blauwe Monsters