Meer rendement uit je AdWords halen? Klik hier voor een GRATIS consult van onze expert!
GRATIS CONSULT

Page content

Wat doet een Online Marketing bureau?

Online marketing is inmiddels een zeer breed begrip met daarin heel veel disciplines. Om hierin wat overzicht te krijgen beschrijven we welke activiteiten worden gedaan door een Online Marketing bureau. Blauwe Monsters is een typische Online Marketing. Ze zijn begonnen als een specifiek Internet Marketing bureau, maar inmiddels kunnen zij u bijstaan in zo goed als alle Online Marketing activiteiten.
Door het uitbreiden van onze Expertise hebben wij ons ontwikkeld tot een meer Online Marketing bureau. Dit omdat we inmiddels veel van de andere Online Marketing activiteiten zoals Social Media in de vingers hebben. Dit vindt Blauwe Monsters van belang om zodoende een zo breed mogelijk advies te kunnen geven over welke Online Marketing strategie voor u het meest gaat bijdragen aan het realiseren van uw doelen.

Online Marketing bureau plaatje

Online Marketing bureau activiteiten gespecificeerd

 

Welke specifieke taken neemt het Online Marketing bureau voor zijn rekening? In dit stuk richten we ons op de Internet Marketing actviteiten. Deze zijn in eerste instantie onder te verdelen in twee taken. Het betaald optimaliseren van de vindbaarheid van een website en het onbetaald optimaliseren van de vindbaarheid van een website.
Onbetaald optimaliseren van de vindbaarheid van een website:
Hierin zijn de taken van een Online Marketing bureau weer onder te verdelen in twee taken. Het onpage optimaliseren van de website en het offpage optimaliseren van de website.
On page optimaliseren:
Dit is het optimaliseren van de website zelf en dan met vooral het doel dat de doelgroep de website beter vindt en relevant vindt. Hierin zal een goed Online Marketing bureau als eerste starten met een zoekwoorden onderzoek. Dit om te bepalen waar de doelgroep op zoekt om vervolgens te analyseren hoe groot de concurrentie is op de verschillende zoektermen. Op basis hiervan zal een keuze gemaakt worden op welke zoektermen de betreffende website gevonden wil worden.
Vervolgens zal het Online Marketing bureau er voor zorgen dat de structuur van de website aangepast wordt op de betreffende zoekwoorden. Dit wordt ook wel de categorie structuur genoemd. Van belang is dat er voor iedere zoekterm een landingspagina wordt ingericht, zodat de zoeker gelijk op de pagina terecht komt die voor hem of haar van belang is.
Als de structuur van de website staat zal het Online Marketing bureau er voor zorgen dat de verschillende pagina’s gevuld worden met goede content. Een Online Marketing bureau heeft de expertise om goede SEO technische content te schrijven, zodat de zoeker deze pagina’s bovenaan in Google ziet. Uitgangspunt is dat de content op een landingspagina minimaal 350 woorden bevat en dat de zoekterm minimaal 10 keer voorkomt. Daarnaast is het zo dat Google ook synoniemen herkent. Hierdoor zal een Online Marketing bureau ook synoniemen evenwichtig verwerken in de content. Dit wordt ook wel Sematische SEO genoemd.
Als de content voor de verschillende pagina’s geschreven is door het Online Marketing bureau zullen de verschillende pagina’s als er een bepaalde relevantie is aan elkaar gelinkt worden. Dit heeft als doel dat de gebruiker makkelijk kan navigeren tussen de verschillende pagina’s. Naast de consument hecht Google hier ook waarde aan en het zal daarom ook een verbetering betekenen in de ranking in de zoekmachines.
Blauwe Monsters is een Online Marketing bureau met veel ervaring op dit vlak en kan uw bedrijf uitstekend helpen met het optimaliseren van uw website onpage. U maakt daarbij zelf de keuze in wat u aan Blauwe Monsters uit handen geeft.
Off Page optimaliseren:
Naast het On page optimaliseren houden de meeste andere Online Marketing bureau’s zich ook bezig met Off page optimaliseren. Dit wordt ook wel Linkbuilden genoemd. Hierin kan een Online Marketing bureau zich onderscheiden van haar concurrenten. Niet ieder Online Marketing bureau beschikt over een groot Linkbuild netwerk om zodoende te kunnen zorgen dat er een Backlinkprofiel wordt opgebouwd waarbij er vanuit relevante website wordt gelinkt naar uw website. Blauwe Monsters beschikt over het grootste Linkbuildnetwerk van de Benelux. Hierdoor is Blauwe Monsters één van de Online Marketing bureau’s die zich op dit vlak kan onderscheiden. Blauwe Monsters is in staat om voor u een Linkprofiel op te bouwen vanuit waardevolle relevante websites.
Het is van belang dat een Online Marketing bureau een uitgebalanceerd Linkprofiel voor u opbouwt. Wat inhoudt dat er wordt gelinkt vanuit websites met veel waarde en ook wat minder waarde. Een link vanuit een startpagina is wat minder waard dan een link vanuit een blog op een relevante website. In uw linkprofiel moet van alles wat zitten. Bij Blauwe Monsters weten we goed hoe we voor u tot een goed uitgebalanceerd backlinkprofiel moeten komen.

Online Marketing bureau; Betaald optimaliseren van de vindbaarheid van uw website

 

De vorige paragraaf stond vooral in het teken van het onbetaald optimaliseren van uw website door een Online Marketing bureau. De andere of aanvullende manier is het betaald optimaliseren oftewel het adverteren in zoekmachines of op andere online plekken, vaak gaat dit via Google Adwords. Vaak is dit een aparte discipline binnen een Online Marketing bureau omdat het Online adverteren een expertise op zich is. Ook binnen Blauwe Monsters is dit een aparte discipline zodat onze specialisten over voldoende expertise beschikken om voor u een goede uitgebalanceerde Adwords campagne samen te stellen.
Google Adwords:
Dit is de meeste gebruikte vorm van betaald adverteren door Online Marketing bureau’s. Deze advertenties zijn herkenbaar als u zoekt in Google. Bovenaan ziet u vaak een aantal zoekresultaten staan met de letters “adv” ervoor. Dit zijn advertenties. De adverteerder betaald vaak per klik naar de website toe. Het bedrag per klik wordt vaak bepaald op een veiling en kunt u zelf instellen. In Google Adwords ziet u een voorgesteld bod staan. Een Online Marketing bureau kan u hier goed bij assisteren zodat u met uw advertenties zoveel mogelijk waar voor uw geld heeft.
Remarketing:
Remarketing is ook een vorm van betaald adverteren die wordt toegepast door Online Marketing bureau’s. Het is een mogelijkheid om een bezoeker van uw website in een later stadium alsnog naar uw website te trekken waarna hij alsnog tot aankoop over gaat. Dit is vaak het doel met Remarketing. Vaak gaat een consument in zijn of haar consumer journey niet direct over tot aankoop bij de eerste zoekopdracht. De kunst is dat als hij of zij dit toch gaat doen dit bij uw website is. Een Online Marketing bureau kan er met een goede Remarketing campagne voor zorgen dat dit gebeurd. Dit door advertenties te maken die bezoekers van uw website op bepaalde andere websites krijgt te zien. Google werkt hiervoor met partners. Dit is o.a. NU.nl en Weeronline. Op deze websites ziet u vaak advertenties voorbij komen van websites waar u al eens eerder bent geweest. Dit is dus Remarketing.
Google Shopping:
Een relatieve nieuwe variant van betaald adverteren die wordt ingezet door Online Marketing bureau’s is Google shopping. Het verschil ten opzichte van “gewoon” adverteren is dat Google shopping als apart resultaat zichtbaar worden bij een gerelateerde zoekopdracht en dat er een plaatje van het product zichtbaar is. Google shopping is een apart onderdeel van Google adwords. In dit aparte onderdeel zal het Online Marketing bureau uw Google shopping campagne instellen o.a. door het aanleveren van de benodigde gegevens aan Google. Dit is o.a. een productfeed.
Google Display:
Via Google adwords kunnen Online Marketing bureau’s ook voor u een Google Display campagne opzetten. Via Google display adverteert u op het display netwerk van Google ondersteund door een plaatje of video content. Dit laatste kan door een Online Marketing bureau ingezet worden als advertentie in Youtube die ook onderdeel zijn van het Google display netwerk.

Blauwe Monsters als Online Marketing bureau:

 

Blauwe Monsters is een Online Marketing bureau met veel expertise op alle vlakken van Internet Marketing. Dit doordat de roots van Blauwe Monsters in de Internet Marketing liggen. Graag gaan wij met u in gesprek om te inventariseren op welke vlakken van Internet Marketing wij u kunnen ondersteunen in het realiseren van uw doelen.