Meer rendement uit je AdWords halen? Klik hier voor een GRATIS consult van onze expert!
GRATIS CONSULT

Page content

SEA inzetten wanneer en waarom? (Tip 5)

 

Wij horen van veel klanten dat ze wel eens geadverteerd hebben in Google maar dat het niets opleverde. Wij begrijpen dat als klanten het puur vanuit het perspectief bekijken richting adwords. Wij bekijken het vanuit een perspectief dat Adwords ondersteunend moet zijn bij de SEO strategie. Seo en Sea gaan in veel gevallen hand in hand. Toch valt er iets te zeggen voor een strategie waarbij je op lange termijn focus aanbrengt op SEO maar op korte termijn op SEA. Het nadeel van veel Seo strategie├źn is dat de tijd waarbinnen het resultaat van een campagne zichtbaar wordt vaak pas op enkele maanden ligt. Het is zelfs soms zo dat een zoekwoord maar een bepaalde termijn houdbaar is.

 

Voorbeeld hoe seo en sea te combineren

Een voorbeeld, een ondernemer verkoopt een spijkerbroeken van een nieuw merk. Hij heeft nog geen idee of de spijkerbroeken goed gaan verkopen, uitrol van een seo strategie vergt veel tijd. Geoptimaliseerde teksten, linkbuilden en tijd. Nadeel is voor de juiste positie is bereikt zijn kan de collectie waarschijnlijk al in de sale. Kortom een dure test veel investeren en mogelijk ook veel risico. In een casus zoals deze zal de SEO specialist een beroep moeten doen op zijn SEA kennis. Het inrichten van een advertentie campagne kost ook investering in Google Adwords. Het neemt in ieder geval het risico weg dat het resultaat uitblijft. Blauwe Monsters adviseert niet alleen op basis van lange termijn maar ook korte termijn Advertentie Campagnes kunnen wij u goed bij adviseren.

 

Hier ziet u een voorbeeld van een seo en sea campagne die tegelijk loopt. Hiermee dek je de eerste pagina goed af. Zo kan het een keuze zijn om en op seo en op sea in te zetten.

 

seo strategie tofje