Meer rendement uit je AdWords halen? Klik hier voor een GRATIS consult van onze expert!
GRATIS CONSULT

Page content

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Enginn optimalisation. Ook wel genoemd zoekmachine optimalisatie. 62% van de internetters begint zijn of haar zoektocht bij een zoekmachine en het grootste gedeelte gebruikt Google hiervoor. SEO is daarom een zeer belangrijke Online Marketing tool om uw doelgroep te bereiken. Sterker nog het zoeken via een Zoekmachine is zo gebruikelijk geworden in het dagelijks leven dat Googelen een echt werkwoord is geworden. Vaak denkt iedereen bij SEO gelijk aan de technische aspecten die invloed hebben op meer bovenaan komen in de zoekmachines. Hierbij wordt dan te snel over de vraag heen gestapt; welke zoekers zijn nu voor mij echt het meest Relevant?
In alle aspecten van wat SEO is heeft Blauwe Monsters inmiddels veel ervaring en expertise opgebouwd. We volgen alle ontwikkelingen op dit vlak op de voet waardoor we goed weten hoe we voor u goede resultaten kunnen boeken in uw organische vindbaarheid. Wilt u weten wat we op het gebied van SEO voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op om vrijblijvend hierover met ons in gesprek te gaan.

Wat is SEO plaatje

 

Wat is SEO eerste stap: Het bepalen van de meest relevante doelgroep.

 

Voordat u echt gaat beginnen met optimaliseren is het van belang om eerst een tijdje stil te staan bij wie uw doelgroep is en wat voor hen de meest relevante zoektermen zullen zijn om bij uw product of dienst te komen. Om deze SEO fase meer kracht bij te zetten kan een brainstormsessie helpen. Er zijn vaak blinde vlekken in deze fase die er voor kunnen zorgen dat u een aantal relevante zoektermen over het hoofd ziet. Heeft u een aantal zoektermen verzameld, dan is het mogelijk te onderzoeken hoeveel zoekvolume er zit op deze zoektermen. Dit is het zogenaamde zoekwoorden onderzoek. Het zoekwoorden onderzoek is het zeer belangrijke vertrekpunt van de SEO strategie. U kunt het zoekwoorden onderzoek doen met verschillende beschikbare tools. Meest gebruikte is de Google Adwords Keywordplanner. Deze is onderdeel van uw Google Adwords account. U kunt hierin zoekwoorden selecteren en ziet dan het zoekvolume per maand. Het gemiddelde bod als u een Google Adwords campagne zou doen op dit zoekwoord en wat de concurrentie op dit zoekwoord is. Daarnaast geeft Google een aantal vergelijkbare zoekwoorden op met daarbij dezelfde informatie als zojuist beschreven. Het is namelijk bepalend of u bezoekers op uw website krijgt of voor u de meest relevante bezoekers op uw website krijgt. U kunt zich voorstellen dat de conversie naar koop bij de laatste vele malen hoger is.

 

Deze manier van denken is het best te illustreren in een voorbeeld. Stel u heeft een Online Speelgoed winkel. Het meest logisch is om te veronderstellen dat uw doelgroep zoekt op Speelgoed. Of wellicht Speelgoed kopen. Ongetwijfeld zal een deel van uw doelgroep dat ook doen, maar als u een paar stappen verder denkt dan is het ook logisch om te veronderstellen dat een deel van uw doelgroep zal zoeken op “Speelgoed kopen voor 3 jarige” etc. Komt deze potentiele klant met deze zoekopdracht op een pagina waar Speelgoed voor 3 jarige wordt aangeboden dan is de kans op conversie vrij groot.

Wat is SEO, tweede stap: Hoe zorg ik dat mijn website aansluit op de belangrijkste zoektermen.

 

Om deze vraag binnen SEO goed te kunnen beantwoorden is het allereerst van belang hoe de zoekmachine dit bepaalt. De belangrijkste zoekmachine die er is, is Google. Hoe Google exact bepaalt hoe relevant uw website is, is een groot geheim. Ze geven dit niet prijs om daarmee eerlijke concurrentie te creëren. Wat wel bekend is dat Google op basis van een aantal variabelen een formule heeft ontwikkeld om de relevantie te bepalen en daarmee de plek in de zoekmachine ranking bepaald. Dit is het zogenaamde Algoritme. Google blijft haar zoekmachine steeds verbeteren met allerlei updates. Dit om de zoekers steeds beter van dienst te zijn. Dat maakt wel dat de spelregels om hoog in Google te komen steeds veranderen. Hierdoor is SEO echt een vak apart geworden en kiezen E-Commerce bedrijven er steeds vaker voor om hun SEO uit te besteden aan een Online Marketing Bureau. Kort samengevat zijn de onderstaande factoren bij SEO van belang:
Bezoekersverkeer:
Hoe vaak wordt je site bezocht en hoe lang bestaat je site al weegt Google mee in het bepalen van de relevantie.

 

Links:
Hoeveel collega’s in uw branche verwijzen met een link naar uw site of plaatsen een blog van u op uw website. Hoe meer dat is hoe relevanter Google uw website vindt. Dit onderdeel van SEO wordt ook wel Linkbuilding genoemd.
Social Media:
Het actief zijn op Social Media waardoor u interactie heeft met uw klanten en met uw branchgenoten vindt Google van belang en zal beloont worden met een hogere positie.
Content:
Als we het over wat is SEO hebben dan is de content en dus de inhoud van uw website veruit het belangrijkste. Het is de basis en randvoorwaarde van SEO. Als u heel veel links naar uw website heeft, maar bezoekers constateren vervolgens dat de inhoud voor hun niet relevant is dan zijn die links niet veel waard. Van belang is om per zoekopdracht aparte pagina’s te hebben, zodat de zoeker gelijk relevante informatie vindt die betrekking heeft op zijn of haar zoekopdracht. Vervolgens is het belangrijk dat deze bezoeker makkelijk kan navigeren tussen de verschillende pagina’s. Het intern linken op uw website is ook een onderdeel van wat is SEO.
Techniek:
Laatste aspect wat bij SEO van belang is, is de techniek. Denk daarbij o.a. aan de laadtijd. Is uw website voor alle soorten Devices zoals mobiel geschikt en gebruikersvriendelijk?

Wat is SEO: Hoe schrijf ik goeie SEO content?

 

Allereerst is van belang om uw content niet voor de zoekmachine te schrijven maar voor uw potentiele doelgroep. Van belang is dat de content voor de doelgroep prettig leesbaar is en relevant voor waarnaar ze op zoek zijn. Doet u dit dan zal in de regel google u daarvoor belonen. Een aantal aspecten zijn van belang om zoveel mogelijk rekening mee te houden. Zorg dat op de pagina waar u de content voor schrijft het betreffende zoekwoord een aantal keer voorkomt, maar niet te veel. Het teveel laten terugkomen van uw zoekwoord wordt ook wel Keyword stuffing genoemd. Google ziet dit als manipuleren van de zoekmachine en dit heeft uiteindelijk een negatieve uitwerking op uw positie binnen Google. U kunt Keyword stuffing vookomen door uzelf steeds te blijven afvragen of de tekst nog prettig leesbaar is en door het gebruik van synoniemen. Google kan in haar analyse ook synoniemen herkennen en weegt deze ook mee in de relevantie.

SEO en Blauwe Monsters:

 

In grote lijnen heeft u hierover belangrijke aspecten van SEO kunnen lezen. Over SEO kan men echter nooit uitgeschreven raken doordat de aspecten die hierin ook van belang zijn enorm groot zijn. Als u serieuze SEO resultaten wil boeken dan is Blauwe Monsters inschakelen een heel logische afweging. We beheersen SEO als geen ander en kunnen daarmee ervoor zorgen dat u uw concurrenten passeert in de Google ranking. Graag gaan we hierover vrijblijvend met u in gesprek.