Meer rendement uit je AdWords halen? Klik hier voor een GRATIS consult van onze expert!
GRATIS CONSULT

Page content

Zoekwoorden onderzoek doen

Een zoekwoorden onderzoek is de basis van online marketing en zeker uw SEO strategie, in een online marketingplan van Blauwe Monsters zit dan ook altijd een uitgebreid zoekwoorden onderzoek. Met het uitvoeren van een zoekwoorden onderzoek wordt er gekeken op welke woorden jouw doelgroep het meest zoekt en hoe hoog de concurrentie hierop is.

Wat zijn zoekwoorden?

Zoekwoorden worden ook wel keywords genoemd en zijn sleutelwoorden waarop jij gevonden kan worden. We zullen het kort uitleggen met behulp van een voorbeeld: stel je biedt de dienst het versieren van glaswerk aan. De vraag is dan op welk woord wil je gevonden worden? Het is belangrijk om te weten waar je doelgroep naar zoekt. Als de dienst bestaat uit het bedrukken van glaswerk, dan zouden de zoekwoorden ‘bedrukken van glaswerk, glaswerk en versieren glaswerk’ belangrijk kunnen zijn.

Door een duidelijk beeld te krijgen van welke zoekwoorden relevant zijn, bestaan er verschillende programma’s die uitkomst kunnen bieden. Google heeft hier de zoekwoordplanner in Adwords voor, hier kun je zien op welke woorden het meest wordt gezocht en wat de concurrentie op deze woorden is. Bij het schrijven van content op je website is het belangrijk rekening te houden met deze zoektermen. Kijk onder het kopje webteksten voor meer uitleg hierover.

Waarom een zoekwoorden onderzoek uit laten voeren door Blauwe Monsters?

Ons online marketing bureau heeft elke dag te maken met zoekwoorden, van het schrijven van wervende advertentieteksten tot complexe zoekmachine advertentie (SEA) campagnes. Een zoekwoorden onderzoek is de basis voor (bijna) alle online marketing activiteiten. Hieronder vind je de belangrijkste online marketing activiteiten waarbij een zoekwoord onderzoek een absolute must is.

  1. Zoekmachine adverteren
  2. Linkbuilden
  3. Content marketing