Meer rendement uit je AdWords halen? Klik hier voor een GRATIS consult van onze expert!
GRATIS CONSULT

Page content

Kamadoshop.nl (SEO)


kamadoshop logo1Kamadoshop.nl is een onderdeel van Harlem BBQ.  Kamadoshop.nl is gespecialiseerd in de verkoop van kamado BBQ’s en de bijhorende accessoires. De kamado bbq is op dit moment erg populair op het gebied van outdoor cooking. Dit komt onder andere doordat deze robuuste keramische bbq geschikt is voor grillen, slow cooking, smoken, warm roken, pizza bakken en brood bakken. Kamadoshop heeft een uitgebreid aanbod kamado BBQ’s van merken zoals Black Bastard, Primo Grill, Kamado Joe en Grill Guru. Daarnaast hebben zij een uitgebreid assortiment aan accessoires voor de Kamado BBQ.

Internetmarketing vraagstuk

Kamadoshop kwam bij Blauwe Monsters met de vraag of wij hun konden helpen met zoekmachine optimalisatie. Op dat moment hadden ze op de belangrijkste zoekwoorden (kamado, kamado BBQ en keramische BBQ) geen toppositie binnen Google. Hierdoor kwamen er weinig bezoekers op de website. Daarnaast was de webshop niet aantrekkelijk en was er geen duidelijk structuur aanwezig. Aan Blauwe Monsters de taak om een duidelijk categoriestructuur aan te brengen binnen de webshop en daarnaast de webshop voor het BBQ seizoen op de belangrijkste zoekwoorden binnen de top 10 van de zoekmachine te krijgen, zodat het aantal bezoekers zou toenemen. Voor de SEO-specialist van Blauwe Monsters was dit een uitdagende opdracht omdat er vanaf nul begonnen moest worden in een markt met veel concurrentie.

Aanpak Blauwe Monsters

Zoals hierboven al is genoemd was dit een uitdagende opdracht voor Blauwe Monsters. Omdat er vanaf nul begonnen moest worden is er eerst een zoekwoorden onderzoek uitgevoerd. Uit dit zoekwoorden onderzoek kwamen vier belangrijke hoofdzoekwoorden namelijk: kamado, kamado BBQ, keramische BBQ en kamado accessoires. Aan de hand van deze zoekwoorden is er een duidelijke en klantvriendelijke structuur gemaakt voor de website waarbij elk zoekwoord een aparte pagina heeft gekregen. Het hoofdzoekwoord voor de homepagina werd kamado en de zoekwoorden kamado BBQ en kamado accessoires zijn opgenomen in de categoriestructuur. Voor het zoekwoord keramische BBQ is een aparte landingspagina aangemaakt. Nadat de structuur was bepaald is er begonnen met het creëren van content op de verschillende pagina’s. Elke pagina werd voorzien van unieke content aan de hand van de verschillende zoekwoorden. Nadat de content voor de bovenstaande zoekwoorden klaar was is er begonnen met linkbuilding. Elke maand worden er verschillende soorten kwalitatieve links en blogs geplaatst binnen ons netwerk. Omdat zoekmachine optimalisatie een proces is wat zich continue ontwikkelt blijft Blauwe Monsters mee denken met Kamadoshop op het gebied van nieuwe zoekwoorden, inrichting van de site en linkbuilding. Door deze manier van werken is er een goede samenwerking ontstaan met de zeer goede resultaten.

Resultaat

Kamadoshop had  toen ze bij Blauwe Monsters kwamen nog geen zoekmachine positie op de verschillende zoekwoorden. Na ongeveer vier maanden is hier flinke verandering in gekomen. In de onderstaande tabel kunt u de zoekposities zien op de verschillende zoekwoorden bij de start en vier maanden later.

Kamadoshop

Het gevolg van deze stijging in de zoekmachine is een stijging van het aantal bezoekers en dan met name de organische bezoekers. De afgelopen zes maanden is het aantal bezoekers via organisch verkeer met ruim 230% toegenomen. Daarnaast is ook het bouncepercentage gedaald.

Kamadoshop resultaat

Wilt u ook een succesverhaal worden op het gebied van zoekmachine optimalisatie? Twijfel dan niet en neem direct contact op met één van onze SEO-specialisten.