Linkbuilding in Italië.

Heb jij een website actief in de Italiaanse markt en wil jij jouw organische posities verhogen? Dan is linkbuilding onmisbaar in jouw Italiaanse online marketing strategie! Linkbuilding is namelijk nog steeds een van de grootste ranking factoren voor zoekmachines.

OVER BLAUWE MONSTERS

Waarom Italiaanse linkbuilding uitbesteden bij Blauwe Monsters?

Bij Blauwe Monsters hebben we al ruim 10 jaar ervaring met linkbuilding. Door de jaren heen hebben we onze expertise van linkbuilding uitgebouwd naar heel Europa en de Verenigde Staten. Door ons grote netwerk in de linkbuilding wereld kunnen wij links plaatsen relevant aan elk soort website niche in veel verschillende landen. Voor Nederlanders kan het erg lastig zijn om Italiaanse backlinks te verkrijgen, daarom is het uitbesteden van linkbuilding in Italië voor veel mensen de juiste optie. Ben jij benieuwd wat wij kunnen doen om jouw linkbuilding strategie in Italië compleet te maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een gratis analyse!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aandachtspunten bij linkbuilding in Italië

Relevantie

Bij het uitzoeken van Italiaanse domeinen kijken wij allereerst naar relevantie van het domein. Dat wil zeggen: is het domein waar wij een link op willen plaatsen relevant aan jouw website? Bij het verkrijgen van veel relevante backlinks aan jouw website niche zullen zoekmachines jouw website als autoriteit zien, waardoor je stijgt binnen de zoekresultaten. Daarnaast is het belangrijk dat de website ook vertaald wordt naar het Italiaans, zodat je relevanter bent voor het zoekverkeer in Italië.

Autoriteit

Als wij relevante websites hebben uitgezocht kijken wij daarnaast naar de autoriteit van deze domeinen. Als jouw website een link krijgt van een andere website met een hoge autoriteit (veel backlinks) zal jouw website autoriteit ook vergroten. Een hogere website autoriteit zal weer zorgen tot een stijging van de posities binnen de zoekresultaten. Wij kijken naar verschillende waardes om de autoriteit van een website te bepalen zoals: Domein Autoriteit, Pagina Autoriteit, Trust Flow, en Citation Flow

Domeinstructuur

Ook is het belangrijk om na te denken over de strategie van domeinstructuur voor jouw website. Hiermee geef je aan bij zoekmachines dat jouw website relevant is voor Italië. Dit kan op twee manieren gedaan worden:
Enkel domein: met deze strategie werk je met linkbuilding aan een enkel domein en geef je met URL structuur aan dat het om een vertaling gaat. Een voorbeeld voor Italië zou zijn: blauwemonsters.com/it en voor Nederland: blauwemonsters.com/nl. Het voordeel van deze strategie is dat je aan autoriteit werkt voor een enkel domein. Hierdoor zal je minder links nodig hebben. Een nadeel hiervan is dat je geen domeinnaam hebt specifiek aan een land. Het is daarom aan te raden om een bekend internationaal domeinnaam te nemen zoals een .com domein.

Domein per land: Met deze strategie maak je een domein aan per land, in het voorbeeld van hierboven: blauwemonsters.it en blauwemonsters.nl. Het voordeel van deze strategie is dat je extra relevant bent voor het zoekverkeer in Italië en Nederland. Een nadeel van deze strategie is dat je autoriteit moet opbouwen voor elk domein apart, waardoor je meer backlinks nodig zal hebben.

Een blik op onze werkwijze

Zo helpen we je met linkbuilding in Italië.

Nulmeting

Eerst starten onze specialisten met het verzamelen van data. Hierin kijken we naar wat de concurrentie heeft gedaan en wat er nodig is deze concurrenten te verslaan.

Advies en strategie

Wanneer er inzichtelijk is gemaakt waar jullie staan ten opzichte van de concurrentie. Gaan we een linkbuilding plan opstellen. In dit plan komen terug welke ankers en url’s interessant zijn voor linkbuilding.

Uitvoeren en communicatie

Tijd om te starten. Wij verzamelen de beste domeinen, schrijven de content aan de hand van de belangrijkste keywords. Zorgen dat de content geplaatst wordt. Buiten het schrijven van de content zullen wij ook outreach doen naar de grote labels in Italië. Zo ontvangen jullie enkel de allerbeste verwijzingen!

Monitoring

Iedere eerste week van de nieuwe maand ontvang je een uitgebreide rapportage. Dit doen we door midden van Google Datastudio. Hierin worden bijvoorbeeld de geplaatste links en het effect van de links gerapporteerd.

Ontmoet het team

Onze SEO specialisten.

Ruben Senneker

SEO specialist.

René van Steen

SEO specialist.

Maiko Buttner

SEO specialist.

Op zoek naar iets anders?

Bekijk onze andere diensten.

CRO

Je site optimaliseren en meer doelen bereiken

Advertising

Betere resultaten uit je advertenties

SEO

Hoger in de zoekmachine voor sterker verkeer

Personalisatie

Ontdek hoe we CDP’s inzetten om te personaliseren

E-mailmarketing

Geautomatiseerde e-mails met een persoonlijke touch

Marketplaces

Producten aanbieden op Bol? Onze specialisten weten hoe

Direct contact

Start vandaag nog met linkbuilding in Italië!

Er zit altijd iemand bij de telefoon om jouw vragen te beantwoorden. Vertel ons over jouw digitale uitdagingen!

Vrijblijvend advies
Contact diensten technische SEO - Blauwe Monsters