Meer rendement uit je AdWords halen? Klik hier voor een GRATIS consult van onze expert!
GRATIS CONSULT

Page content

Politie sluit meer ‘foute’ webwinkels

Politie sluit meer ‘foute’ webwinkels

De hoeveelheid webwinkels dat wegens oplichtingspraktijken wordt gesloten loopt hard op.

Dat zegt een woordvoerder van het LMI (Landelijk meldpunt internetoplichting) tegen NU.nl.(Bron Nu.nl)

Minister van Justitie, Opstelten schreef afgelopen week in een brief naar de 2de kamer dat er in het jaar 2014 ruim 125 webwinkels zijn gesloten nadat het LMI klachten ontving van gedupeerde/ex-gedupeerde klanten. Het LMI laat NU.nl weten dat de hoeveelheid gesloten webwinkels is opgelopen tot 160. Ten opzichte van het jaar 2013 waren dit er maar 77.

Oplichting in de elektronica webwinkels

De woordvoerder deelt mee dat de hoeveelheid valse webshops toeneemt. Er wordt door oplichters ingespeeld op producten die weinig verkrijgbaar zijn of die kortgeleden op de mark verschenen zijn. Dan hebben wij het vaak over elektronica webwinkels. Producten die net iets goedkoper worden aangeboden dan in echte webwinkels. Klanten worden dan vaak gevraagd of zij het geld willen overmaken. Het betaal systeem wordt af en toe ook misbruikt, dit komt echter minder vaak voor.

Minster Opstelten heeft in zijn brief naar de tweede kamer benadrukt dat er hard opgetreden moet worden tegen de malafide webshops. Hij wees op een samenwerking tussen de politie en de Nederlandse banken, dit is sinds kort aangekondigd door Opstelten zelf.

 

Als er bij de politie berichten binnenkomen over Fraude stuurt het LMI een bericht naar de desbetreffende bank. Zij kunnen er uiteindelijk voor kiezen of zij de rekening gaan blokkeren.

Comment Section

0 reacties op “Politie sluit meer ‘foute’ webwinkels

Plaats een reactie


*