Meer rendement uit je AdWords halen? Klik hier voor een GRATIS consult van onze expert!
GRATIS CONSULT

Page content

Search Engine Advertising (SEA)

Search Engine Advertising (SEA) is een effectieve manier om uw specifieke doelgroep te bereiken en tot actie over te laten gaan op uw website. Het is het Internet marketingmiddel met de hoogste ROI. Het is niet voor elke casus geschikt, maar over het algemeen verdient een investering in een goede SEA campagne zich snel terug. Blauwe Monsters adviseert en ondersteunt u bij het bepalen van de website & campagne doelstellingen. De campagnes worden gemanaged en geoptimaliseerd door onze gecertificeerde specialisten en de resultaten worden voor u inzichtelijk gemaakt. Blauwe Monsters doet tijdens dit proces proactief aan kennisoverdracht. Dit doen wij door u actief mee te nemen in de optimalisatiefase. Dit is voor onszelf belangrijk omdat we vaak u expertise nodig hebben om te optimaliseren. Dit kan bijvoorbeeld zijn doordat een campagne weinig converteert. U kunt aangeven of hier bijvoorbeeld wel een grote order uitkomt of veel vervolgopdrachten waardoor voor u de campagne heel rendabel is. Door samen met u op te trekken bouwt u inhoudelijke kennis over Adwords op. Door op deze manier goed samen op te trekken worden uiteindelijk de beste resultaten bereikt en presteert uw SEA campagne optimaal.

SEA plaatje

Werkwijze Blauwe Monsters

  1. Bepalen van de website & campagnedoelstellingen
  2. Het bouwen van de campagne(s)
  3. Campagne management & optimalisatie
  4. Monitoring van de resultaten en kennisoverdracht

SEA & Display Diensten

Blauwe Monsters creëert tekst- en displaycampagnes voor verschillende fase in de customer journey. Hiervoor worden de campagnes per device (desktop, mobile en tablet) uit één gezet en geoptimaliseerd. De tekstadvertenties worden getoond in de zoekmachines Google, Bing en Yahoo. Display advertenties zoals banners worden aan de gewenste doelgroep vertoond in het Google Display Netwerk. Onze focus ligt hierbij op Google Adwords ongeveer 90% van de zoekers kiest namelijk de zoekmachine van Google. Een Adwords campagne inrichten en vervolgens optimaliseren vraagt om kennis en ervaring. Dit is wat we door jarenlange ervaring en onze certificering in huis hebben. Hierdoor is Google adwords uitbesteden aan Blauwe monsters een logische keuze. We zijn expert in het opstarten van nieuwe campagnes om die vervolgens naar het juiste niveau te optimaliseren. Daarnaast kunnen we bestaande campagnes overnemen om deze SEA campagnes zodoende rendabeler te maken. Op deze manier verdient u uw investering in ons snel terug.

  • Tekstadvertenties

De tekstadvertenties worden getoond in zoekresultaten van de zoekmachine. Hiermee kan er direct een toppositie binnen Google, Bing en Yahoo gerealiseerd worden. Het is mogelijk om de advertenties op zeer specifieke zoektermen naar voren te laten komen in de zoekmachine. Dit maakt deze advertentiemethode dan ook zeer geschikt voor zowel grote als kleinere marketingbudgetten. Belangrijk hierin is om goed van te voren te bepalen op welke zoekwoorden u gevonden wil worden. Dit kan met de zoekwoordenplanner van Google adwords. Bij de ene term heeft u meer kans op conversie dan de andere term. Voor ons geldt dat we meer kans hebben op de zoekterm Google adwords uitbesteden ten opzichte van Google adwords. Is ons doel conversie dan is het logischer om op de term Google adwords uitbesteden te adverteren. Wil u meer werken aan naamsbekendheid. Dan is het wellicht logischer om op Google adwords te adverteren. Hierop zit namelijk een veel groter zoekvolume en heeft u dus een veel groter bereik. Zo bepaalt dus vooral het doel van uw SEA campagne uw strategie.

  • Productvermeldingsadvertenties (Google shopping)

Google Shopping is ideaal om producten direct naar voren te laten komen in de zoekresultaten en de productvergelijkingspagina van Google. Producten kunnen hier vertoond worden met behulp van een datafeed. Blauwe Monsters ondersteund en adviseert u bij het implementeren van de datafeed en het managen van de shopping campagnes in AdWords. Google shopping heeft veel toegevoegde waarde als u producten verkoopt waarbij de zoekers de producten graag willen zien. Met kleding e.d. is dit het geval. Daarnaast is voor dit soort producten Google shopping prominent aanwezig. Bovenaan de pagina of aan de linkerkant. De kosten per klik liggen over het algemeen iets hoger dan een gewone tekstadvertentie, echter de CTR en conversiepercentage liggen bij shopping vaak hoger. Hierdoor loont het over het algemeen bij de eerder genoemde producten om in Google shopping te investeren en is het een rendabel middel in uw SEA campagne.

  • Display advertenties

Display banneradvertenties kunnen worden vertoond aan bezoekers die al eerder op uw website zijn geweest, maar ook aan nieuwe bezoekers en doelgroepen die mogelijk geïnteresseerd zijn naar specifieke producten of diensten. Blauwe Monsters maakt gebruik van een handige bannertechnologie waarmee zowel onze eigen specialisten als klanten heel eenvoudig HTML5 banners kunnen creëren voor de online bannercampagnes. Bij Remarketing worden displayadvertenties vaak ingezet. Via uw SEA campagne kunt u in Google adwords dit aanmaken. Google heeft een behoorlijk netwerk van websites waar u uw Display advertenties kwijt kunt. Voor Remarketing is dit vooral heel interessant. Via dit middel blijft u bij uw prospects goed in beeld en is de kans groter dat zij uiteindelijk bij u tot aankoop overgaan als het moment van koop daar is.

U heeft kunnen lezen dat de mogelijkheden met een SEA campagne groot zijn. Dit maakt dat er behoorlijk wat kennis en ervaring nodig is om de meest ideale campagne in te richten. In bijna alle gevallen is een rendabele SEA campagne mogelijk. Van te voren is belangrijk wat uw doel is met uw campagne. Dit kan zijn het versterken van uw merk, de vindbaarheid en het aantal conversies verhogen. Deze doelen zullen we eerste met u goed inventariseren alvorens we een plan zullen maken voor uw SEA campagne.
Heeft u interesse in onze SEA en Displayadvertentie diensten of bent u benieuwd wat Blauwe Monsters voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op, zodat één van onze specialisten samen met u kan kijken naar de mogelijkheden op het gebied van online adverteren voor uw website of webshop.

Contact