SEO tools.

Welke tools kun je het beste gebruiken voor je SEO strategie? Je hoeft niet verder te zoeken, want we geven je hier een handig overzicht van de beste SEO tools in de markt. Goed materiaal is namelijk de basis voor een succesvolle SEO strategie.

Diensten technische SEO site audit - Blauwe Monsters

Wat zijn SEO tools?

Met SEO tools bedoelen we de verschillende software tools die je kunt gebruiken om jouw SEO strategie aan te pakken. Zo zijn er tools beschikbaar voor het opstellen, analyseren, monitoren en optimaliseren van je strategie. Al die zoekmachine optimalisatie tools hebben elk hun eigen functie. Binnen je strategie zijn er natuurlijk veel verschillende onderdelen die je aan wilt pakken. Met de juiste en beste tools kun je jouw strategie naar een hoger niveau tillen, of belangrijke inzichten krijgen over de markt waarin je actief bent.

Het beste mogelijk

We kiezen alleen voor de hoogste kwaliteit.

De keuze is enorm en omdat we bij Blauwe Monsters alleen de allerhoogste kwaliteit willen leveren, kiezen we ook voor de tools die het beste aangeschreven staan en de meeste mogelijkheden bieden.

Dit zijn voor ons op de eerste plaats Semrush en Ahrefs. Beide tools bieden een brede set aan mogelijkheden ter ondersteuning van de digitale strategie. Denk aan het analyseren van jouw data of die van je concurrentie, het opsporen van problemen binnen je website, het doen van zoekwoordenonderzoek en ga zo maar door. Naast deze twee tools maken we gebruik van nog een aantal andere tools die een specifiek doel hebben.

Online marketing bureau Hoofddorp Amsterdam digitale strategie - Blauwe Monsters
Elke tool een doel

Alle SEO tools die we voor jou kunnen gebruiken.

Natuurlijk zijn er veel mogelijkheden en kun je voor elk doel wel een keuze maken uit verschillende tools. Maar de tools die je worden aangereikt door Google zijn natuurlijk altijd leidend in je strategie. Zonder Google Analytics en Google Search Console ben je nergens in het monitoren van je website. De data die je in deze tools vindt zijn zeer waardevol. Voor onze klanten monitoren we hun accounts, analyseren de data en nemen we waar nodig stappen in de SEO strategie.

Ahrefs en Semrush zijn grote tools waar je veel mee kunt, maar het belangrijkste voor SEO is het analyseren van zoekwoorden. Dit geldt zowel voor die van jouw website als die van de concurrent. Zo kun je bijvoorbeeld heel goed de voorsprong of achterstand op de concurrentie in kaart brengen. Beide tools werken met een eigen algoritme en kunnen je zo een tal van mogelijkheden bieden om relevante data te verzamelen. Voor SEO zijn er bijvoorbeeld ook mogelijkheden om website audits te draaien om technische problemen op te sporen.

Majestic is een tool die je kunt gebruiken voor het analyseren van een backlinkprofiel, handig voor je linkbuilding strategie. Zo kun je eenvoudig achterhalen welke backlinks er recent of in het verleden zijn binnengekomen. Ook hier kun je dus je concurrenten goed analyseren op het gebied van backlinks. ScreamingFrog is een tool die handig is voor het analyseren van alle URLs binnen een website. ScreamingFrog heeft een heel aantal specifieke functies op het gebied van URL’s, zoals bijvoorbeeld het aanmaken van XML sitemaps of het onderzoeken van de URL structuur.

Daarom Blauwe Monsters

De meerwaarde van SEO tools bij Blauwe Monsters.

  • Beschikking over de meest uitgebreide pakketten in de grootste en beste SEO tools die er zijn

  • Specialistische kennis om die data ook om te zetten in een succesvolle SEO-strategie

  • Jarenlange ervaring in het gebruik van deze tools

  • Korte lijnen zodat je ook snel de beschikking hebt over de data waar je om vroeg

Het Team

Onze specialisten.

Thirza van Haastregt

SEO specialist.

Tess Brouwer

SEO specialist.

Ruben Senneker

SEO specialist.

Oussama Mamnouh

SEO specialist.

Nina de Ruig

Online Marketeer.

Maiko Buttner

SEO specialist.

Koen Egberts

Operationeel manager.

Klaas Schuijt

Operationeel manager.

Jorin van Doorn

SEO specialist.

Bo de Bast

Online marketeer.

Contact

Een SEO analyse laten uitvoeren?

benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en een van onze specialisten gaat dan graag met jou in gesprek!

vrijblijvend advies