Meer rendement uit je AdWords halen? Klik hier voor een GRATIS consult van onze expert!
GRATIS CONSULT

Page content

SEO

Wilt u uw doelgroep beter bereiken via de organische resultaten in Google? En wilt u meer verkeer en conversies genereren met uw website of webwinkel? Blauwe Monsters helpt u hierbij middels een uitgebreide zoekmachine-optimalisatie (SEO)-strategie. Bij Blauwe Monsters streven we naar een langdurige samenwerking omdat wij ervan overtuigd zijn dat zoekmachine-optimalisatie een proces is dat zich altijd blijft ontwikkelen.

SEO Diensten van Blauwe Monsters

Blauwe Monsters heeft verschillende diensten waar onze SEO-specialisten u mee kunnen helpen. Hierbij kunt u denken aan een zoekwoordenonderzoek, content marketing en linkbuilding (offpage optimalisatie). Daarnaast zetten onze SEO-specialisten verschillende tools in om de resultaten en ontwikkelingen van uw website of webshop maar ook zeker die van de concurrentie te monitoren.

De start van SEO is het Zoekwoorden onderzoek

Een goed en uitgebreid zoekwoorden onderzoek zorgt ervoor dat uw website voorzien wordt van de juiste zoekwoorden. Blauwe Monsters gaat op zoek naar de juiste zoekwoorden waar uw doelgroep op zoekt. Aan de hand van het zoekwoorden onderzoek bepalen we de juiste structuur voor de website. Bij het bepalen van de structuur wordt er gekeken welke pagina’s worden opgenomen in het menu en voor welke zoekwoorden landingspagina’s moeten worden aangemaakt om zo een zo groot mogelijk ‘vangnet’ te creëren om uw doelgroep naar de website of webshop te leiden.

Het creëren van de juiste structuur is onderdeel van de onpage optimalisatie. Het zoekwoorden onderzoek is de basis voor iedere website. Als u meer bezoekers wil krijgen is het noodzakelijk om een match te vinden tussen uw producten en het zoekgedrag van de consument. Enkel als deze overeen komt, dan wordt uw website in de zoekmachine resultaten weergegeven. Voordat wij met het zoekwoorden onderzoek beginnen, zullen we altijd overleggen wat uw focusproducten of diensten zijn, welke diensten/ producten het meeste marge hebben en welke u het liefste meer wilt verkopen. Aan de hand van deze vragen zullen wij uitzoeken welke woorden de doelgroep gebruikt om deze diensten en producten te vinden op het internet.SEO bij Blauwe Monsters

Content marketing is een must voor zoekmachine optimalisatie

Er wordt niet voor niets gezegd ‘Content is KING’. Zonder content begrijpen de zoekmachines namelijk niet wat u online aanbiedt. Een afbeelding kan heel mooi en duidelijk zijn, maar een zoekmachine begrijpt enkel letters en cijfers. Dit is dan ook de reden waarom content zo belangrijk is. Dit gaat verder dan enkel een leuk tekstje op de homepage zetten, want de concurrentie is zwaar. Hoe meer en betere teksten uw website heeft, des te meer kans dat u de concurrentie verslaat.

Het is dus belangrijk om op iedere pagina die uit het zoekwoorden onderzoek is gekomen een goede relevante tekst te plaatsen. Het schrijven van teksten die goed zijn voor uw SEO is een kunst op zich, het is namelijk anders dan een gewoon verhaaltje schrijven. U moet rekening houden met de richtlijnen voor SEO vanuit de zoekmachines én ook moeten deze voldoen aan de verwachtingen van de klant. Een tekst voor de zoekmachine is leuk, maar deze is pas voldoende als deze ook de informatie geeft die de doelgroep nodig heeft om over te gaan op conversie. Bezoekers zijn leuk, maar conversie is toch het uiteindelijke doel van SEO.

Naast het schrijven van zichtbare tekst moeten ook alle afbeeldingen een goede naam en Alt-tag krijgen en er moet gebruik gemaakt worden van H-koppen. Bij al deze punten kunnen onze SEO-specialisten u helpen. U kunt er voor kiezen om het gehele proces uit handen te geven of maak gebruik van bijvoorbeeld de strippenkaart, waar u zelf mee kunt beslissen wanneer en voor welk onderdeel u dit inzet. De strippenkaart is breder in te zetten, namelijk ook voor andere éénmalige SEO of SEA onderdelen.

Goede content zorgt ervoor dat de relevantie van de website of webshop stijgt en dit leidt tot hogere posities in de zoekmachine. Het creëren van content is onpage optimalisatie op het gebied van SEO. Naast de verschillende mogelijkheden van on-page optimalisatie, is er ook externe optimalisatie nodig namelijk linkbuilden.

Linkbuilding, realiseer online verwijzingen om te stijgen

Linkbuilden is een lastig onderdeel op het gebied van SEO. In het verleden zijn er veel bedrijven die aan blackhat-SEO hebben gedaan en zoals de naam het al zegt dit is niet correct. Bij Blauwe Monsters garanderen we dat we linkbuilden op de juiste manier inzetten. De relevant geplaatste links moet u zien als online stemmen voor uw website. Hoe meer stemmen u krijgt, des te beter uw site moet zijn. Maar helaas is het plaatsen van deze links niet zo makkelijk, als het ook nog aan alle richtlijnen van de zoekmachine moet voldoen.

Blauwe Monsters is de expert op het gebied van linkbuilding. Dit komt mede door het eigen blognetwerk van meer dan 50.000 websites en ons netwerk met influencers. Dit biedt onze klanten exclusiviteit op links die de concurrentie niet kan bemachtigen. Doordat Blauwe Monsters alles getest heeft op de eigen webshop (hemdvoorhem.nl) weten onze specialisten precies hoe ze een zo natuurlijk mogelijk linkprofiel moeten opbouwen.

Bovenstaande punten zijn de meeste belangrijke onderdelen op het gebied van SEO, maar los van elkaar doen zij niet zoveel. Enkel als u zowel een goed zoekwoorden onderzoek, juiste content, een goede technische website en linkbuilden inzet is het mogelijk om de concurrentie te verslaan op het gebied van SEO. SEO is een onderdeel van online marketing die u inzet met oog op het lange termijn. Posities in de zoekmachine verbeteren langzaam, maar biedt wel stabiliteit voor in de toekomst. Het kopen van posities zoals met AdWords bijvoorbeeld is meer gericht op korte termijn. Wilt u online marketing voor uw website of webshop inzetten, dan adviseren wij een combinatie van SEO en SEA. Daarnaast kunt u ook nog social media inzetten om uw vaste klanten te informeren en te verbinden met uw bedrijf.

Monitoren en raportages

Bij Blauwe Monsters willen wij dat al onze SEO-werkzaamheden inzichtelijk zijn voor u als klant. Naast overzichtelijke dashboards in Google Analytics krijgt u ook toegang tot onze eigen tool. Hierin worden uw zoekwoorden ingevuld en u kunt hier iedere dag in kijken wat de werkelijke posities zijn. Natuurlijk krijgt u ook periodiek (in overleg) een overzicht met de gedane werkzaamheden en het effect op het gebied van posities, conversie en bezoekers.

Ben je geïnteresseerd in één van onze SEO diensten of benieuwd wat Blauwe Monsters voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op, zodat één van onze specialisten samen met u kan kijken naar de mogelijkheden op het gebied van zoekmachine optimalisatie voor uw website of webshop.