Content marketing

Content marketing

Content betekent inhoud, oftewel de tekst die op jouw website staat. Content marketing houdt in dat je content schrijft die aantrekkelijk is voor jouw doelgroep. Bezoekers willen steeds meer informatie over een product en dienst, daarbij wil Google aan deze wens van consumenten voldoen. Jouw content moet dus relevant zijn en overeenkomen met wat de consument zoekt, de zoekmachine zal dan jouw website tonen als relevant resultaat.

Wat is content?

Content is alles wat op jouw website staat vermeld, in de meeste gevallen zal dit dus neerkomen op tekst, afbeeldingen en formulieren. Het belangrijkste bij het schrijven van content is dat het uniek en relevant is. Uniek houdt in dat er nergens anders op internet dezelfde tekst staat. Ook moet een tekst relevant zijn, het schrijven van goede relevante teksten is zowel belangrijk voor Google als voor de bezoeker. Zie je tekst als een verkoopgesprek voor iemand die slechtziend is, aan deze persoon moet je alles vertellen om het duidelijk te maken. Op deze manier weet je dat zowel de zoekmachine als de bezoeker weet waar jouw webwinkel over gaat en wat een product inhoudt.

Met content marketing is het doel dat jouw informatie kennis geeft en deze wordt verspreid, op deze manier kom je in contact met jouw doelgroep. Houd wel in gedachte dat content marketing informatief is en dus geen schreeuwerige reclameteksten zijn. Met content marketing bereik je jouw doelgroep doordat jij aanbiedt wat zij zoeken.

Bij het schrijven van relevante content is het belangrijk om te weten aan wie de tekst gericht is, dit betekent dat de schrijver goed op de hoogte moet zijn van de betreffende doelgroep en de zoekwoorden die zij gebruiken.

Hulp nodig bij het schrijven van content voor je website? Schakel ons in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Wat kunnen wij voor jou betekenen op het gebied van content marketing?

Blauwe Monsters kunnen jouw op weg helpen met het schrijven van goede teksten en aangeven op welke manier je afbeeldingen e.d. moet benoemen. Uiteraard is het ook mogelijk op het gehele proces door ons uit te laten voeren. Kijk bij content marketing voor de mogelijkheden hiervoor.