Conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie CRO

Conversie optimalisatie is een overkoepelend begrip dat uit veel verschillende onderdelen bestaat. Met conversie optimalisatie verbeter je het aantal acties dat wordt uitgevoerd door een bezoeker. Je kan bijvoorbeeld denken aan het optimaliseren (verbeteren) van aankopen op een webshop. Of het verbeteren van het invullen van een bepaald formulier op je website. 

In de conversie optimalisatie wiki van Blauwe Monsters leggen we uit wat voor termen er binnen conversie optimalisatie worden gebruikt en wat ze betekenen.

Waarom conversie optimalisatie?

Conversie optimalisatie is erg belangrijk, conversie is een actie waarvan je wilt dat je bezoekers deze actie uitvoeren. Het is erg belangrijk om dit te optimaliseren zodat je bezoekers ook daadwerkelijk overgaan tot actie. Voordat een klant overgaat tot actie gaan er heel wat factoren vooraf om de bezoeker te lijden naar de juiste pagina of plek op de pagina zodat de bezoeker conversie oplevert.

Wat is conversie optimalisatie?

Bij conversie optimalisatie kijk je in eerste instantie naar de gebruiksvriendelijkheid en design van jouw website. Is alles voor je bezoekers gemakkelijk te vinden en is jouw website niet te ingewikkeld. Deze punten zijn erg belangrijk bij conversie optimalisatie, alles draait om de bezoekers. Het is voor bezoekers erg fijn als jouw website een strak design heeft en of de website gemakkelijk te gebruiken is, deze punten zorgen uiteindelijk voor de gebruiksvriendelijkheid, gebruiksvriendelijkheid leidt uiteindelijk tot conversie.

Hulp nodig bij conversie optimalisatie? Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Conversie optimalisatie en Google

Google leest en ziet je pagina’s en beoordelen je pagina’s. Doormiddel van conversie optimalisatie beoordeeld Google je pagina beter en kun je stijgen in de Google zoekresultaten. Doordat je pagina hoger in Google komt krijg je meer bezoekers. Als je pagina conversie geoptimaliseerd is dan zal je meer conversie krijgen.

Conversie optimalisatie check

Voor een goede conversie optimalisatie check ga je een aantal stappen langs.

  1. Kijk naar de gebruiksvriendelijkheid van je pagina, heeft je pagina een goed structuur, een goede interface en een goed design, allemaal gericht op je doelgroep.
  2. Content op je pagina, content is erg belangrijk bij conversie optimalisatie. Je kijkt naar de teksten en media op je pagina, is de content relevant, past de content bij je doelgroep enz.
  3. Is het duidelijk waar de klant heen moet? Dit is een stukje structuur en gebruiksvriendelijkheid. Zorg ervoor dat het duidelijk is wat je wilt bereiken zodat je klanten ook daadwerkelijk tot actie komen op je pagina.

Na deze stappen kun je gaan werken aan de conversie optimalisatie, houdt de stappen steeds bij de hand zodat je dit blijft toepassen. Als je hier tijd in steekt, kritisch naar kijkt en oude content durft te schrappen op je pagina zal je pagina conversie geoptimaliseerd zijn.