Wat is: Google webmaster tools?

Google webmaster tools is een gratis hulpprogramma van Google dat sinds 2015 beter bekend is als google search console. Het hulpprogramma helpt websites te optimaliseren met betrekking tot de zoekmachine Google. Google webmasters leest een site en/of app en traceert fouten. Gebruikers van Google webmasters kunnen deze fouten vervolgens controleren en oplossen. Hierdoor zullen alle pagina’s waarvan de websitebeheerder wilt dat ze worden weergegeven in google, ook daadwerkelijk worden weergegeven in google.

Meer inzicht met google webmaster tools

Met behulp van google webmasters tools is Google, bij de juiste zoekopdrachten van mensen, uiteindelijk beter in staat de desbetreffende website te vinden en weer te geven. Daarnaast biedt google webmaster tools inzicht in welke termen mensen naar de google-zoekresultatenpagina’s brengen. Dit is weer handig voor de websitebeheerder omdat deze zo kan zien welke pagina’s en producten succesvol zijn.

Sitemap indienen

Via Google webmaster tools kan je aangeven welke XML sitemaps je website bevat en deze vervolgens opgeven om te laten indexeren voor Google.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op gebied van online marketing? Neem contact met ons op via het formulier!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.