Nuttige info? deel het met anderen

Waarom is online marketing belangrijk?


Bedrijven kunnen nu niet meer zonder online marketing. In de afgelopen jaren is het steeds belangrijker geworden. Al meer dan 75% van de Nederlandse bevolking maakt gebruik van het internet. Internet dringt zich steeds dieper in de samenleving en dit creëert veel marketing kansen voor bedrijven. Maar wat houdt online marketing nu precies in en wat maakt het zo belangrijk ?

online marketing strategie

Opkomst van online marketing

Met de opkomst van het internet in 1998 kwam ook de online marketing op gang. Naarmate het gebruik van internet steeg werd online marketing steeds belangrijker. Via online marketing is het bereiken van een grote groep consumenten makkelijker geworden. Het aantal actieve internetgebruikers is in de afgelopen jaren explosief gestegen. Bedrijven zien hierdoor ook steeds meer verkoop en investeringen via online marketing. Online marketing is in de afgelopen jaren daardoor belangrijk geworden voor veel bedrijven.

Voordelen online marketing

Wat maakt online marketing nou zo belangrijk ? en over wat voor voordelen beschikt het ten opzichte van offline marketing.

– Online marketing is goedkoper, een groter of hetzelfde bereik met lager kosten
– Online marketing is beter meetbaar, dit maakt het makkelijk om doelen te stellen en je marketing campagne te optimaliseren om zo het hoogst haalbare resultaat te behalen
– Optimalisatie, behaalt de online campagne niet het gewenste resultaat of moet er toch een andere boodschap overgebracht worden ? dan kun je dit met online marketing real time aanpassen en zo de campagne optimaliseren.
– Een online marketing campagne kan veel gerichter zijn dan een offline campagne. Veel platformen zoals facebook, LinkedIn en Instagram beschikken al over veel data waarmee je gerichter campagne kan voeren
– De totale markt verschuift steeds meer naar online er wordt steeds meer online gekocht. Dit vraagt ook om meer online marketing.

Dit zijn enkele voordelen van online marketing ten opzicht van offline marketing. Deze punten geven aan waarom online marketing zo belangrijk is. Wanneer u geen gebruik maakt van online marketing dan kan de concurrentie dat wel doen. Online marketing is van deze tijd, Het maakt het mogelijk om geografische grenzen te doorbreken en u bereikbaarheid te verhogen. Online marketing is overal en altijd aanwezig.
Wat maakt online marketing belangrijk ?
De online verkoop heeft in 2016 de grens van 20 miljard overschreden, terwijl de offline verkoop steeds verder daalt. Hierdoor wordt online marketing steeds belangrijker. En kunt u als ondernemer eigenlijk niet meer zonder.

Nuttige info? deel het met anderen