Leadgeneratie

Leadgeneratie is het proces waarbij prospects aangetrokken en omgezet worden in iemand die interesse heeft in de producten en diensten van jouw bedrijf. Het genereren van leads (potentiële klanten) dus. De Engels term Lead Generation is ook veel gebruikt.

Leadgeneratie Wiki pagina’s

How to: leadgeneratie

De meeste bedrijven begrijpen dat leadgeneratie essentieel is voor de continuïteit van de onderneming, maar vaak hebben zij hier nog geen duidelijke strategie voor opgesteld. Een gemiste kans dus! Gelukkig bestaan er talloze methodes om van jouw leadgeneratie strategie een succes te maken. Zo kun je onder andere leads genereren door in te zetten op social media marketing, bloggen of netwerken.

Leadgeneratie is door de jaren heen steeds complexer geworden. Toch was leadgeneratie, voordat het internet zo groot is als het nu is, een stuk eenvoudiger. Zo hoefde marketeers doorgaans slechts een tv-commercial uit te zenden of een advertorial te plaatsen en de nieuwe leads stroomden binnen.
Tegenwoordig is het doel niet meer om de klant met zoveel mogelijk advertenties te bereiken, maar juist om de zichtbaarheid van jouw bedrijf te vergroten. Hiermee probeer je ervoor te zorgen dat de klant naar jou toe komt. Waarom dit belangrijk is? Omdat de spanningsboog, door de opkomst van internet, van consumenten flink gekrompen is. Consumenten worden iedere dag opnieuw gebombardeerd met advertenties, waardoor ze selectiever zijn geworden over waar ze op letten.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op gebied van online marketing? Neem contact met ons op via het formulier!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Online leadgeneratie voorbeelden

De manier waarop consumenten advertenties zien is dus aanzienlijk veranderd. Een leadgeneratie strategie die past bij jouw doelgroep is daarom essentieel om succesvol te worden. Hieronder staan een aantal voorbeelden om je op weg te helpen.

  1. Maak de contactgegevens van jouw bedrijf duidelijk zichtbaar op je website en maak gebruik van een contactformulier. Het navigeren op je website moet zo eenvoudig mogelijk zijn, zodat ze gemakkelijk contact op kunnen nemen!
  2. Logischerwijs wil niet iedere bezoeker zomaar zijn contactgegevens achterlaten. Toch bestaan er een aantal trucjes om dit alsnog voor elkaar te krijgen. Door de bezoekers bijvoorbeeld iets terug te geven, zoals een whitepaper over een onderwerp waarover zij interesse hebben getoond.
  3. Stel een passende e-mail marketing campagne op en focus op pakkende titels en content, zodat de ontvanger getriggerd wordt om jouw mail te lezen.
  4. Schrijf blogs! Wanneer je een blog schrijft met waardevolle inhoud voor de lezer, dan komt dit ten goede voor de autoriteit van jouw bedrijf. Ook is de lezer eerder geneigd je te vertrouwen, waardoor de lead gemakkelijker omgezet kan worden in een klant.

Zelf jouw eigen leadgeneratie strategie opstellen, maar weet je niet waar je moet beginnen? De specialisten van Blauwe Monsters helpen je graag op weg. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op!