Definitie marketing qualified leads (MQL)

Een marketing qualified lead (ook wel MQL genoemd) is een bezoeker op je website die interesse heeft getoond in jouw product of dienst en waarschijnlijk binnenkort klant gaat worden.

Alles wat je moet weten over marketing qualified leads (MQL)

Een potentiële klant kan dus bestempeld worden als marketing qualified lead wanneer er aantoonbare interesse is getoond in de content op jouw website. Een concreet voorbeeld hiervan is het invullen van een formulier voor een whitepaper of het aanmelden voor de nieuwsbrief. Wil je meer weten over leads en hoe je deze zelf kunt genereren voor jouw bedrijf? In deze wiki over leadgeneratie vertellen we je er alles over!

Om het werk van marketeers gemakkelijker te maken krijgt de lead bij iedere interactie een zogeheten lead score mee. Hoe hoger de score, hoe meer interacties er zijn geweest. Met behulp van deze statistiek kan daardoor eenvoudig bepaald worden in welke fase van de customer journey de potentiële klant zich bevindt. Met deze kennis kun je vervolgens goed inspelen op iedere fase van de klantreis door onder andere passende content te versturen. Hogere scores betekenen normaal gesproken dus ook dat de potentiële klanten eerder geneigd zullen zijn om een aankoop te doen.

Verschil MQL en SQL

Naast marketing qualified leads bestaan er ook sales qualified leads ook. Deze twee staan in contrast met elkaar. Bij sales qualified leads is er directe interesse door de potentiële klant, en vaak wacht de verkoper van de organisatie daarom ook niet lang met contact opnemen. Het verschil met MQL’s is dat er veelal meerdere follow-ups nodig zijn om de leads om te zetten in een verkoopkans. Het is daarom ook een goed idee om de marketing qualified leads mee te nemen in jouw lead nurturing campagne.
Enthousiast geworden en wil je zelf aan de slag met een eigen marketing qualified leads strategie? De specialisten van jouw online marketing bureau in Hoofddorp helpen je graag op weg. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op en vertel ons meer over jouw uitdaging!

Hulp nodig met online marketing? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.