Nuttige info? deel het met anderen

Linkbuilding bureaus


Bij het zoeken naar informatie over SEO bureau’s ben je ongetwijfeld het begrip linkbuilding al wel eens tegengekomen. Je weet dan inmiddels wel dat het doel van linkbuilding is om kwalitatieve links naar jouw website te verkrijgen. De meningen over linkbuilden variëren vaak, waarbij de één het tijdverspilling noemt, vindt de ander het juist ontzettend belangrijk.
Bij Blauwe Monsters zijn wij van mening dat websites zonder sterke links in de meeste gevallen geen topposities zullen behalen. Een goede linkbuilding strategie is daarom van essentieel belang om hoger in Google te komen.

zelf_linkbuilden_1234

Wat is Linkbuilding

Een goede website is ondenkbaar zonder linkbuilding, want hiermee laat je namelijk aan Google zien hoe je online netwerk eruit ziet. Aangezien dit een zeer belangrijke onderdeel is van zoekmachine optimalisatie (SEO), om online successen mee te boeken zijn, kiezen veel bedrijven voor de diensten die een externe specialist kan bieden. Er zijn verschillende manieren van linkbuilding, namelijk:

  • Extern linkbuilden: het linken van en naar andere websites
  • Intern linkbuilden: de navigatie structuur van de website

Het onderwerp van je homepage is verbonden met (relevante) onderwerpen van andere internetpagina’s. De links die van- en naar desbetreffende webpagina’s leiden, zeggen iets over die ander, maar ook over u. Linkbuilding ontstaat wanneer je toestemming krijgt van iemand anders om een link op hun website te zetten. Daarnaast is interne linking belangrijk binnen zoekmachine optimalisatie voor Google. Je toont hierdoor aan dat jouw internetpagina structureel goed in elkaar zit. Doordat linkbuilding een prominent aandeel heeft in het vaststellen van je page ranking is het belangrijk om de juiste verbindingen te kiezen. Verschillende tools kunnen je helpen uit te zoeken hoe hoog je page ranking is. Zo zal een link naar een ‘goede’ landingspage jouw online waarde verbeteren en een link naar een ‘slechte’ landingspage deze juist laten dalen. Je moet hierbij altijd letten op de hoeveelheid linkbuilding, omdat de zoekmachine van Google in het geval van te veel verbindingen er van uit gaat dat er sprake is van linkfarming. Het is ook fundamenteel om een goed linkprofiel op te bouwen die diverse linkjes bevat naar een website. Denk dan bijvoorbeeld aan linkjes vanaf zakelijke websites, vanaf social media, linkjes vanaf startpagina’s, vanaf partnerwebsites, noem maar op. Hier kan een expert van ons bureau voor zorgen.

Ervaring met linkbuilding

Een ervaren linkbuilding specialist/expert kan advies geven en ondersteuning bieden een betrouwbaar internet marketing- of zoekmachine optimalisatie strategie op te zetten. Het is absoluut belangrijk dat je dan samenwerkt met een bureau dat gericht is op het behalen van resultaat (conversie). Laten we eerlijk zeggen onnodig kosten maken omdat de diensten die je krijgt niet afgestemd zijn op wat jij wilt, moet je natuurlijk vermijden. Het gevaar dat je gelinked wordt met linkfarming bij incorrecte linkbuilding strategie, zal je reputatie zeer negatief beïnvloeden. Denk hierbij aan webshops die te pas en te onpas verbindingen verzamelen om hun positie omhoog te krijgen door middel van linkbuilding. Het doel hiervan is dan om samen te werken met andere websites zodat die daar ook van kunnen profiteren. Echter Google herkent deze werkwijze meteen en deelt dan ook gauw straffen uit. Google kijkt vooral naar de kwaliteit van de link en ziet elk linkje naar je website als een stem. Dus hoe meer autoriteit de stem heeft, hoe waardevoller het linkje is.

Waarom linkbuilding uitbesteden?

Wanneer er relevante, kwalitatieve websites naar jouw site linken, dan is dat voor Google een signaal dat ook je website de moeite waard is. Als daar geen waardevolle content op zou staan, wordt er per slot van rekening niet naar verwezen. Dus hierdoor zorgen links ervoor dat je site hoger gepositioneerd wordt in de zoekresultaten. En dat is wederom de reden waarom linkbuilding een uitstekende keuze is. Linkbuilding heeft invloed op de reputatie van je website. Je wilt echter geen reputatieschade, dus kwalitatieve linkbuilding is van wezenlijk belang.
Daar is specialistische kennis en veel tijd voor nodig. Als ondernemer hebt je het vaak veel te druk en er ook helemaal geen tijd voor. Daarom is linkbuilding uitbesteden vaak een wijze keuze.

Blauwe Monsters als linkbuilding bureau

Linkbuilding uitbesteden heeft uiteraard heel veel voordelen. Het beter kunnen scoren binnen Google, welke organisatie wilt dat niet? Linkbuilding is echt een belangrijk onderdeel om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf in de top van Google staat. Het levert je meer naamsbekendheid op, meer relevant bezoek naar de website én ook meer omzet. Op relevante zoekwoorden scoor je binnen Google beter dan je concurrenten. Wij geven jou hierover advies en zorgen dat de zoekwoorden worden verweven in je website. Blauwe Monsters heeft veel ervaring als het gaat om linkbuilden. We weten precies hoe we op efficiënte wijze waardevolle links kunnen bemachtigen en door altijd kritisch te zijn, blijven we de concurrentie altijd een stap voor. Als linkbuilding bureau, helpen wij Blauwe Monsters jou graag de top te bereiken.

Nuttige info? deel het met anderen