Wat is: SEO indexing?

In een online marketing strategie is SEO één van de belangrijkste onderdelen, het is de manier om bezoekers te bereiken. Het belangrijkste onderdeel is dus dat jouw website verschijnt in de zoekresultaten in een zoekmachine. Dit noemen we indexatie. Een website kan geen rankings behalen in de zoekmachine zonder dat de website wordt gecrawld. Indexeren betekent dus dat zoekmachines alle webpagina’s van websites verzamelen en opslaan in de database. De zoekmachine kan met deze database aan geïndexeerde pagina’s reageren op zoekopdrachten.

Hoe zorg je ervoor dat je website goed wordt geïndexeerd?

Het kan goed voorkomen dat niet je gehele website wordt geïndexeerd. Zo hebben we het in een ander artikel gehad over het crawl budget. De website wordt gecrawld door een bot van de zoekmachine. Deze bot navigeert eigenlijk op dezelfde manier door een website als een gebruiker. Tijdens het crawlen verzamelt de bot alle informatie. Deze bot kan ook tegen fouten in de website aanlopen. Het doel is daarom om ervoor te zorgen dat de bot zo soepel mogelijk de website kan crawlen.

Het optimaliseren van je website heeft automatisch invloed op het aantal geïndexeerde pagina’s van je website. Het indienen van een XML sitemap is bijvoorbeeld een goed idee om de crawlers te informeren over de verschillende pagina’s op de website. Ook is het verstandig om een aantal goede scans te laten draaien van de website, fouten op te sporen en deze op te lossen. Natuurlijk is het geen geheim dat het creëren van waardevolle content en verzamelen van kwalitatief goede backlinks van invloed zijn op de indexatie.

Online marketing uitbesteden? Neem dan snel contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.