Wat is: Trust flow (TF)?

Trustflow is een metric die aangeeft hoe betrouwbaar een website is. Trustflow is afgeleid van het woord “trustworthy”. De trustflow is dus een metric die laat zien hoe betrouwbaar een domein is, deze betrouwbaarheid wordt gecreëerd zodra er backlink verkregen wordt vanaf een betrouwbare website.

Een backlink vanuit een blog van google is bijvoorbeeld heel betrouwbaar, hierdoor zal je trustflow omhoog gaan. Maar een heel aantal links vanaf een Chinese spamwebsite zal voornamelijk tegenwerken m.b.t. de trustflow. Houdt hier rekening mee wanneer je start met linkbuilding om hoger te komen in Google. Linkbuilding uitbesteden bij een bureau als Blauwe Monsters is een verstandige keuze wanneer je de nodige kennis niet zelf in huis hebt.

Hoe meet je de trustflow van je website?

Om de trustflow te meten je gebruik maken van Majestic.com. Majestic is een online tool die inzicht geeft in de trust flow (TF) en citation flow (CT). Via Majestic kan je nog veel meer bekijken, bijvoorbeeld wat voor backlinks je hebt, hoe je linkprofiel eruit ziet en nog veel meer.

majestic metric trust flowScreenshot van majestic.com

Het verhogen van de trust flow

Je wilt natuurlijk de trust flow van je website verhogen. Dit kan op verschillende manieren. Het is belangrijk dat je zo relevant mogelijk blijft. De trust flow heeft voornamelijk te maken met linkbuilding. Hieronder vind je een aantal factoren waardoor de trust flow omhoog zal gaan.

  • Kwalitatieve backlinks verzamelen
  • Kwaliteit boven kwantiteit. Spam backlinks helpen niet, hoeveel het er ook zijn.
  • Backlinks verzamelen vanuit blogs
  • Backlinks verzamelen vanaf website met hoge domain authority.

Lees direct 4 verschillende manieren om kwalitatief te linkbuilden.

Hulp nodig met online marketing? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.