Wat is: Structured data?

De zoekmachine heeft te maken met een oneindige hoeveelheid informatie. Met structured data wordt er, door middel van een stukje code, context gegeven aan specifieke informatie van een pagina voor de zoekmachine en de crawlers. Implementeer je structured data op de juiste manier? Dan wordt de gegeven informatie beter begrepen door de zoekmachine. Dit kan vervolgens gebruikt worden bij het zo goed mogelijk beantwoorden van de zoeker zijn zoekopdracht. Simpel gezegd wordt door het invoeren van de structured data de zoekmachine geholpen met het begrijpen en interpreteren van website en de informatie hierop. 

Voor zowel de zoekmachine als zoekmachine gebruiker

Voor de zoekmachine is het natuurlijk fijn om de informatie sneller te begrijpen, maar dit geldt ook een zoekmachine gebruiker. Met structured data geef je een (potentiële) klant / bezoeker meer informatie en data in de zoekresultaten waarop ze hun keuze kunnen baseren. Door opvallende zoekresultaten kan er ook een hogere CTR worden gerealiseerd. 

Verrijkte zoekresultaten

Doordat de structured data is ingevoerd, worden de zoekresultaten ook visueel aantrekkelijker voor de zoeker. Naast dat de titel, beschrijving en url naar voren komt, komen er ook andere zogeheten rich results naar voren. Hierbij kun je denken aan elementen als FAQ vragen, review-sterren, breadcrumbs en bijvoorbeeld meer informatie over een product. De code voor deze elementen komt meestal voort uit de documentatie van https://schema.org/

Online marketing uitbesteden? Neem dan snel contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.