Google Analytics

Google Analytics is een meet programma van Google. Als uw begint met uw website of al een tijdje een website in de lucht hebt kunt u Google Analytics instellen op uw website. Google Analytics meet alle gegevens van uw website, in Google Analytics kunt u allemaal soorten gegevens bekijken. Het hebben van deze gegevens is erg belangrijk en nuttig voor u en voor uw website. Vooral tijdens het promoten van uw website is het nuttig om de gegevens te bekijken van uw website die Google Analytics meet.

Google Analytics inzetten

Google Analytics is één van de belangrijkste tools om te gebruiken voor uw website. U kunt in de gegevens van Google Analytics aflezen waar uw bezoekers vandaan komen, hoe lang ze op uw website zitten, welke pagina het populairst is op uw website enz. Al deze gegevens kunt u inzetten om gerichter te werk te gaan.

Afkomst bezoekers Google Analytics

Google Analytics laat u inzien waar uw bezoekers vandaan komen, dit kan bijvoorbeeld vanuit social media of vanaf een verwijzing op een andere website. Als u weet waar uw bezoekers het meest vandaan komen kunt u daar bijvoorbeeld uw promotie op inzetten. Een voorbeeld: Als 75% van uw bezoekers vanuit Facebook komen is het nuttig om daar een promotieactie of een advertentie te plaatsen over een bepaald product, 75% van uw bezoekers zien deze advertentie/promotie en zullen hoogst waarschijnlijk gaan kijken op uw site. Ook als uw bezoekers voornamelijk vanaf Facebook komen kunt u ook een test doen en ergens adverteren om te kijken of daar meer bezoekers vandaan komen na de actie, hierdoor breidt u uw bereik uit.

Hierboven ziet u een voorbeeld van gegevens uit Google Analytics.

In dit overzicht is te zien vanaf welk soort apparaat de bezoekers komen. Links in het overzicht ziet u drie opties staan: Mobile, desktop en tablet. U ziet dat mobile het hoogste scoort in aantal sessies (bezoeken), doordat u weet dat de meeste bezoekers via hun telefoon op uw website komt is het belangrijk doet uw website mobielvriendelijk is. Hierdoor verbeterd u de gebruiksvriendelijkheid en zal uw conversie omhoog gaan.

Zonder de gegevens van Google Analytics zal uw zich niet goed kunnen aanpassen op de klant. Hierdoor verliest u klanten en zal u niet snel meer klanten krijgen. Door u website aan te passen aan de hand van de gegevens van Google Analytics zal uw website elke keer weer verbeteren en zal het conversiepercentage stijgen.

Hulp nodig met online marketing? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.