Wat zijn de voordelen en nadelen van meerdere links in je bio?

De nieuwe functie van Instagram biedt tal van voordelen voor gebruikers. Ten eerste is het niet langer nodig om te vertrouwen op externe tools, die soms betaalde functies bevatten. Dit bespaart tijd en geld. Ten tweede kan het toevoegen van meerdere links aan de bio het navigeren naar andere pagina’s van gebruikers gemakkelijker maken voor volgers. Dit kan de betrokkenheid van volgers vergroten en ervoor zorgen dat meer mensen klikken op links.

Er zijn echter ook enkele nadelen aan deze nieuwe functie. Zo kan het toevoegen van te veel links aan je bio ervoor zorgen dat je profiel er rommelig uitziet. Het is dus belangrijk om alleen de belangrijkste links toe te voegen. Daarnaast is het goed om te onthouden dat deze nieuwe functie alleen beschikbaar is voor zakelijke accounts en accounts met een bepaald aantal volgers.

Hoe voeg je meerdere links toe aan je bio op Instagram? 

Om gebruik te maken van deze nieuwe functie hoef je alleen maar de Instagram-app te openen en naar je profiel te gaan. Tik op “bewerken profiel” en voeg vervolgens maximaal 5 links toe aan de “website” -sectie van je bio. Je kunt verschillende links toevoegen, zoals links naar je website, andere sociale media-accounts of zelfs naar een specifiek product of service. Vergeet niet om op “opslaan” te klikken wanneer je klaar bent!

Waarom moet je hier gebruik van maken?

Deze nieuwe functie van Instagram is niet alleen handig voor bedrijven en influencers, maar ook voor individuele gebruikers. Zo kun je bijvoorbeeld links naar interessante artikelen delen, of zelfs een donatielink plaatsen voor een goed doel dat je steunt. Het is ook handig voor gebruikers die actief zijn op meerdere platforms, omdat ze nu al hun links op één plaats kunnen delen.

Al met al is het toevoegen van meerdere links aan je bio een grote stap voorwaarts voor Instagram-gebruikers. Het maakt het gemakkelijker om volgers door te sturen naar verschillende pagina’s en kan helpen bij het vergroten van de betrokkenheid van volgers. Of je nu een bedrijf, influencer of individuele gebruiker bent, deze nieuwe functie biedt tal van voordelen en is zeker het proberen waard. Wil je meer halen uit jouw Instagram-profiel? Neem contact op met Blauwe Monsters en ontdek hoe wij jou kunnen helpen jouw online aanwezigheid te verbeteren!