Selecteer of zoek het gewenste onderwerp

krassen

Online marketing tips en artikelen

Altijd al willen weten hoe je écht alles uit je landingspagina’s kunt halen? Hoe je de snelheid van je website en de laadtijden van pagina’s kunt optimaliseren voor mobile? Of wanneer je eindelijk (echt) aan de slag moet met voice search optimization? In onze Blauwe Monsters blog ga je het vinden! Lees alles over de nieuwste tools, handige tips en tricks over SEO content, linkbuilding, Google Ads en meer.

Op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen?

Wanneer je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvangt je als eerste het meeste recente nieuws uit de online marketing. Tevens krijg je van ons een gratis e-book cadeau!

+ Gratis E-book! ebook

Op zoek naar een Internet Marketing Bureau?

In de online marketing blog van Blauwe Monsters kun je lezen over alles wat te maken heeft met online marketing. In deze online marketing blog stellen we de onderwerpen SEO, SEA en CRO centraal. Binnen deze onderwerpen valt er natuurlijk van alles te vertellen. Zo gaan we in dit online marketing blog in op de laatste updates van Google Ads. Wat is bijvoorbeeld de kracht van een responsive ad? Ook geven we de best practises op gebied van SEO. Dit alles met een praktische insteek zodat je er daadwerkelijk ook iets zelf mee kan. Ook is er in deze blog natuurlijk plaats voor speciale mijlpalen binnen het team van Blauwe Monsters.

Online marketing blog over SEO

In een online marketing blog moet er natuurlijk altijd plek zijn voor SEO. Zonder SEO is er geen volledig online marketing blog. Zo kun je nog zo een goede Google Ads campagne hebben draaien. Zonder SEO is er geen hoge kwaliteitsscore mogelijk. Een hoge kwaliteitsscore is dan weer belangrijk om niet teveel per klik te betalen. Het is een totaalplaatje waar elke steen zijn eigen bijdrage heeft. Binnen het vakgebied SEO gaat het in deze blog vooral over hoe je hoger in de organische zoekresultaten kan stijgen met eenvoudige handelingen. Wist je bijvoorbeeld al dat je met een paar simpele gecomprimeerde afbeeldingen al een stuk snellere website kan krijgen? Ook is er ruimte voor verdieping. We gaan bijvoorbeeld uitgebreid in op hoe je Voice Search optimaal in je SEO strategie implementeert

Online marketing blog over SEA

Wanneer je SEA zegt dan denken veel mensen al snel aan het kostenplaatje. De kosten per klik rijzen snel de pan uit als je niet goed de prestaties monitort. Om deze reden voorzien we de SEA blogs van diverse tips zodat je kosten kunt besparen. Zo kun je bijvoorbeeld met een paar handelingen de kwaliteitsscores verhogen. Ook zorg je voor een DSA (Dynamic Search Ad) dat nieuwe interessante zoektermen boven komen drijven. Super handig als je bijvoorbeeld al maanden met dezelfde zoekwoordcombinaties werkt. Naast deze handige tips raden we in deze online marketing blog natuurlijk altijd aan om minimaal wekelijks de stand van zaken te bekijken. De kosten tegenover de opbrengsten moeten afgewogen worden om strategische keuzes te kunnen maken.

CRO oftewel Conversie optimalisatie

Conversion Rate Optimization is een term die je waarschijnlijk al vaker hebt gehoord. Zo niet, hierbij nog even een korte toelichting:

“Conversie Optimalisatie zorgt ervoor dat je meer waarde uit het bestaande verkeer van de website haalt.”

Met een goede SEO-strategie of een goede SEA-strategie genereert de website wellicht veel verkeer. Echter is het belangrijk dat het verkeer dat er op de website komt ook daadwerkelijk converteert. Dit conversiepercentage kan worden verhoogd door middel van verschillende aanpassingen op de website. In sommige gevallen is het zelfs zo dat een verandering in de kleur van een bestelknop het conversiepercentage kan verbeteren. Om dit te achterhalen doet de CRO-specialist verschillende A/B tests om achter de beste combinatie te komen. In deze online marketing blog is er ook ruimte voor diverse slimmigheden voor in de conversie optimalisatie. Dit natuurlijk om deze online marketing blog zo dekkend mogelijk te maken.

Nieuws over Blauwe Monsters

Blauwe Monsters staat voortdurende in groei en bloei. Verschillende mijlpalen worden bereikt. Het is altijd belangrijk op tussentijds stil te staan bij de resultaten die al zijn geboekt en de doelstellingen die gehaald moeten worden in de toekomst. Zo is Blauwe Monsters bijvoorbeeld geselecteerd voor Google Elevator 2019. Hier zijn we natuurlijk erg trots op en daarom delen we dit soort gebeurtenissen onder het kopje “nieuws”. Dus naast de vakkennis die we graag willen doorgeven als online marketing blog vertellen we ook graag hierover.