Contentmarketing.

Goede content kan het verschil maken voor iedere website. Niet alleen kan het gunstig zijn voor jouw posities in de zoekmachine. Contentmarketing kun je daarnaast inzetten voor uiteenlopende doelstellingen, van brand awareness tot aan meer conversies. Het is daarbij vooral belangrijk om een goede strategie voor ogen te houden. Dit kan een overkoepelende SEO-strategie of een aparte contentstrategie zijn.

Diensten content marketing - Blauwe Monsters
Binnen 24 uur contact

Start vandaag nog met content marketing!

We zijn benieuwd naar jouw uitdaging! Onze schrijvers en marketeers voorzien je graag van advies. Vertel ons hieronder meer over je producten en diensten – we maken graag een eerste vrijblijvende scan, zodat je al gauw handvatten hebt om aan de slag te kunnen.

Een blik op onze werkwijze

Zo helpen we je met B2C & B2B marketingstrategie.

Nulmeting en content curatie

We starten met een nulmeting en content curatie. De nulmeting is het startpunt voor de gegevens die horen bij de KPI’s. Door middel van de content curatie maken we inzichtelijk welke content er al is, wat daar eventueel mee gedaan moet worden en hoe we bestaande content op een andere manier kunnen inzetten.

Onderzoek

Vervolgens voeren we onderzoek uit waarbij de focus ligt op het identificeren van kanshebbende organische zoekwoorden en relevante onderwerpen voor de content. Door middel van dit onderzoek wordt de content gap met de concurrent duidelijk. Tegelijkertijd zoeken we met dit onderzoek de sweet spot op tussen jou en de beoogde doelgroep. De gegevens die uit het onderzoek naar voren komen vormen dan ook de basis voor de uiteindelijke contentstrategie.

Strategie

Uit het onderzoek vloeit een contentstrategie voort waarmee we de beoogde doelen kunnen behalen. Blauwe Monsters is altijd transparant in de werkzaamheden. Daarom wordt de contentstrategie en de bijbehorende werkzaamheden bijgehouden in een overzichtelijke content planning.

Content kalender en distributieplan

Als onderdeel van de contentstrategie stellen we een content kalender op. Daarin staat vermeld wat voor type content met welk onderwerp op welk specifiek moment gecreëerd moet worden. In deze kalender houden we tevens bij of de gemaakte content al geplaatst is. Een tweede onderdeel van de contentstrategie is het content distributieplan. Hierin staat concreet aangegeven waar welke content geplaatst of gedeeld wordt. Op die manier behouden we samen het overzicht.

Monitoring en optimalisatie

Contentmarketing is een vloeiend traject dat steeds optimalisatie en evaluatie vereist. Daarom houdt Blauwe Monsters gedurende het creëren, redigeren en plaatsen van de content bij wat voor effecten de contentstrategie heeft met het oog op de vooraf opgestelde KPI’s. Daarnaast denken de content specialisten met je mee. Als er optimalisatie mogelijkheden en verbeterpunten zijn op het gebied van contentmarketing of andere aspecten van je website, dan krijg je dit direct te horen.

Ontmoet het team

Onze content marketeers.

Xandra Niemantsverdriet

Contentspecialist.

Sacha Renkema

Online marketeer.

Leo Hoekstra

Contentspecialist.

Krista Pieterse

Online marketeer.

Op zoek naar iets anders?

Bekijk onze andere diensten.

CRO

Je site optimaliseren en meer doelen bereiken

Advertising

Betere resultaten uit je advertenties

SEO

Hoger in de zoekmachine voor sterker verkeer

Personalisatie

Ontdek hoe we CDP’s inzetten om te personaliseren

E-mailmarketing

Geautomatiseerde e-mails met een persoonlijke touch

Marketplaces

Producten aanbieden op Bol? Onze specialisten weten hoe

Direct contact

Start vandaag nog met content marketing!

Er zit altijd iemand bij de telefoon om jouw vragen te beantwoorden. Vertel ons over jouw digitale uitdagingen!

Vrijblijvend advies
Contact diensten content marketing - Blauwe Monsters